Авіакатастрофа на Харківщині: 25 загиблих. Все, що відомо на цей час

Авіакатастрофа на Харківщині: 25 загиблих. Все, що відомо на цей час
Джерело фото: Українська правда

Ввечері 25 вересня поблизу Чугуєва, що на Харківщині, під час навчальних польотів впав військовий літак АН-26.

У ДСНС повідомили про страшні жертви. Станом на ранок 26 вересня – 25 людей, які загинули.  

Ми зібрали все, що відомо про авіакатастрофу на 8 годину ранку.

(За матеріалами ДСНС, Офісу Генпрокурора, сайту «Українська правда», сайту «Лівий берег»)

Навчальний політ...

... Падіння військового літака у Харківській області сталося під час виконання навчально-тренувального польоту. Про це написав секретар РНБО Олексій Данілов у Фейсбуці.

«Під час виконання навчально-тренувального польоту сталась жахлива трагедія. Виконуючи захід на посадку, поблизу міста Чугуїв розбився військово-транспортний літак Збройних Сил України АН-26 бортовий номер 76. На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба», - зазначив Данілов.

Фото ДСНС з місця події

Одного курсана не пустили в небо. Двоє вижили

Військовий літак впав на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч з дорогою та одразу загорівся.

Рятувальники загасили пожежу. За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 28 осіб. Згодом у командуванні Повітряних сил ЗСУ повідомили, що на борту літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ, який розбився під Чугуєвом Харківської області перебувало 27 людей. Одного курсанта не допустили до польоту, він не полетів у небо.

«Щодо катастрофи Ан-26Ш на Харківщині. На борту літака знаходилося не 28, а 27 осіб. Курсант Харченко Олександр Володимирович в останній момент не був допущений до польоту. Його на борту не було», - зазначили у командуванні.

Загалом, летіло 7 членів екіпажу та 20 курсантів.

Пошуки трьох осіб із тих 27-ми, які перебували на борту військового літака АН-26 досі тривають.

Двоє курсантів вижили. Один із них перебуває у вкрай важкому стані. 

Відмовив двигун?

Як повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер, незадовго до падіння літака Ан-26 Повітряних сил ЗС України під Чугуєвом Харківської області, пілот повідомив про відмову одного двигуна.

Усю ніч на місці катастрофи тривали слідчі дії.

«За фактом падіння військового літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ на Харківщині розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України). На місці події працюють прокурори військової прокуратури Харківського гарнізону та слідчі Державного бюро розслідувань», - повідомили в Офісі Генпрокурора..

Обставини, причини та умови авіакатастрофи встановлюються.

Державне бюро розслідувань звернулося до свідків катастрофи літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ, який розбився під Чугуєвом Харківської області.

«За попередньою оцінкою фахівців з льотної безпеки, сталась відмова одного з датчиків у лівому двигуні повітряного судна. Тобто, відмовив не сам двигун, а один з його датчиків», – прокоментував вранці 26 вересня міністр оборони Андрій Таран.

Фото ДСНС з місця події

Президент створив комісію для розслідування. Хто в ній?

За дорученням президента Володимира Зеленського створили Державну комісію під головуванням віцепрем'єр-міністра Олега Уруського для з'ясування обставин падіння літака на Харківщині та надання всієї необхідної допомоги постраждалим. До складу комісії увійдуть Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи.

«Просто немає слів… Терміново створюємо урядову комісію для розслідування всіх обставин та причин трагедії. Відповідне доручення дав Прем'єр-міністру. На місці вже працює пошукова команда. Завтра буду на Харківщині», - написав президент Володимир Зеленський у Телеграм.

День жалоби...

У Львові вже оголосили 26 вересня днем жалоби в память про загиблих у авіакатастрофі на Харківщині.

Очевидно, подібні рішення прийматитмуть й інші міста України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Харківщині розбився військовий літак АН-26. Повідомляють про 20 загиблих
Наступна новина На Волині за добу – 138 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини