«Мародерство на крові - не пройде!». Репортаж із зустрічі з Гриценком у Луцьку. ФОТО

«Мародерство на крові - не пройде!». Репортаж із зустрічі з  Гриценком у Луцьку. ФОТО
Анатолій Гриценко в Луцьку

11 березня кандидат у президенти Анатолій Гриценко провів плідний робочий день на Волині. Після візиту до Володимира-Волинського – зустріч із виборцями у Луцьку.

Надворі під РЦ «Промінь» активно працюють волонтери, роздають газети. Молодь тримає в руках літери, з них склала гасло «Чесних більше». У мегафон запрошують лучан на розмову з одним із найрейтинговіших кандидатів на пост глави держави. А всередині зала - по вінця. Навіть на балконах ніде яблуку впасти.

Анатолій Степанович з’являється у супроводі своєї волинської команди. Рвучко піднімається на сцену. Стрункий. Підтягнутий. В ідеальному сірому костюмі. Без краватки. Майже з першої секунди знаходить контакт із луцькою публікою. На зустріч із Гриценком прийшло понад 9 сотень людей!

«Весна прийшла, - каже, - пора садити»

Це він про діяльність нинішньої влади (тих, «які в темі і в долі») і про те, що час ставити на ній однозначну і промовисту крапку. Коли ставити? 31-го березня.

«Мародерство на крові? Переконаний: президент в темі і в долі»

Починає з найсвіжішого скандалу, який вже другий тиждень у всіх на вустах: корупції в «Укроборонпромі».

 

«Мародерство на крові – це те, що здригнуло людей: і в казармах, і в окопах, і батьків солдат, які сплачують податки, які платять військовий збір 5 років, щоб хтось міг на крові заробляти. Хтось думає, що Президент про це не знав? Не думає. І я не думаю. Я переконаний, що він в темі і в долі. За усіма неписаними стандартами будь-якої армії, солдат грудьми захищає свого командира у бою. І командир так само. Буде солдат захищати в бою такого верховного головнокомандувача, який заробляє на крові його побратимів?» - каже Гриценко.

За словами політика, і купюри від Порошенка, на яких кров солдат, брати теж не варто. Як і не варто ризикувати, надаючи йому свої особисті дані: таким чином, наголошує Гриценко, команда діючого Президента, збирає інформацію про українців, щоб потім вдарити по найболючішому – позбавити їх субсидій.

«Я просив би вас не продавати свій голос, бо це продається майбутнє тих солдат, які ще живі. Я думаю, що це ви повинні чітко усвідомити – і тоді весна буде нормальна», - зауважив Анатолій Степанович.

Давид Сакварелідзе – майбутній Генпрокурор у команді Гриценка

«Я представив свою програму, я представив команду людей, які йдуть зі мною. Останнім представив наступного Генерального прокурора. Це Давид Сакварелідзе. Молодий, енергійний, на відміну від нинішнього кума-балаболки, має юридичний диплом і освіту за кордоном. Який точно не буде миритися з корупцією. І не тільки в прокуратурі», - наголосив кандидат у президенти.

Гриценко переконаний: у столиці багато хто здригнувся, почувши від нього саме це прізвище. «Нехай здригаються», - каже, бо не боїться давати шанс молодим.

Уже сьогодні Анатолій Гриценко відвертий зі своїми виборцями. Він зізнається: йде в президенти на один термін. Далі – дає дорогу молоді.

«У мене не з’явиться жодного бізнесу і офшору»

«5 років – достатньо для того, щоб показати результат», - стверджує політик.

Обіцяє не триматися за крісло: зробити справу – і піти. Нормально, чесно, відповідально.

«Я гарантую, що таким, як прийду на Банкову, таким через 5 років і піду, - каже він. – У мене не з’явиться, як ми маємо зараз, жодного бізнесу, жодного офшору, жодного сліпого трасту».

За словами Гриценка, він з 14-ти років пішов в армію, тому, що таке порядок, знає.

«Всі люди відчують з перших днів, з перших кадрових призначень, що кожного нового тижня стає чесніше і чистіше, відповідальніше, а саджати по весні прийдеться. Тому що має бути справедливість. Візьміть будь-який районний суд: кого там саджають? Пацанів, які побилися? А мільярди на крові? Нікого не посадили?

Пашинського за те, що стріляв з бойового пістолета, посадили? А Розенблата за його бурштинову історію? Не повірять, поки кількох жирних риб не посадять. Ті, хто займався мародерством на крові, мали бути негайно арештовані. Далі швидке розслідування, суд і жорстка відповідальність: пожиттєво тюрма з конфіскацією майна. От тільки так», - запитує Гриценко.

Пенсія – 200 євро, зарплата – від 700...

Важливо подбати в країні і про соціальний рівень життя. Найперше, каже кандидат, «економіка, економіка і ще раз економіка». Обіцяє достойні пенсії на рівні 200 євро, зарплати – на рівні 700 євро, комунальні платежі – максимум 15% від доходів. Переконаний, що знає, як здешевити ліки удвічі і покласти край фармацевтичній мафії.

У луцькій залі у ці слова уважно вслухалися люди пенсійного віку, їх багато прийшло послухати Гриценка. 

«Щоб більше народжувалося, ніж помирає. І щоб більше поверталося, ніж приїздить. Це для нашої команди базові речі. Отоді країна відбудеться. Бо інакше, якщо ми втратимо шанс 31 березня, вже буде все одно кого з присутніх обрати президентом чи призначити прем’єром. Ще три роки – і тут залишаться тільки люди, які своє відпрацювали, а їм на пенсію немає навіть кому заробити. Оці процеси зараз треба зупинити», - запевняє Анатолій Гриценко.

Лучани активно адресували кандидату запитання. Про 5 першочергових справ, які зробить Гриценко на посаді. Про ставлення до ПЦУ. Про проблему з видобутком бурштину і чорнобильців…

Традиційно, якби у кандидата був час, це активне спілкування могло б тривати ще довго. Але часу нема.

Гриценко разом із повною залою виконує Гімн. І стрімко йде. Попереду – багато роботи.

У присутніх попереду – важливий вибір. 31-го березня важливо його не прогавити. Щоб потім не нарікати на владу, на країну і на самих себе.

Текст: Олена ЛІВІЦЬКА.

Фото: Ірина КАБАНОВА.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де на Волині ремонтуватимуть дороги. ПЕРЕЛІК
Наступна новина Фірма за свої гроші відновлюватиме фасад «Бім-Бома» в центрі Луцька. ФОТО
Останні новини
Схожі новини