Білорусь офіційно дозволила криптовалюти

Білорусь офіційно дозволила криптовалюти

Декрет уже підписав президент Олександр Лукашенко.

Декрет Про розвиток цифрової економіки в Білорусі підписав президент Олександр Лукашенко, який дозволяє криптовалютну діяльність на території країни. Про це повідомляє Вести.Экономика.

Зазначається, що документ створює безпрецедентні умови для резидентів Парку високих технологій (ПВТ) - у них є ціла низка пільг і можливостей для роботи на міжнародних ринках.

"Природно, життя змінюється. Ми навіть на початку року не могли говорити про якісь там майнінги, блокчейни і цю нову криптовалюту. А вже сьогодні це стає реальністю. Тому життя і, природно, нормативно-правова база будуть змінюватися", - сказав президент.

Положення декрету зачіпають і сферу криптовалют. Наприклад, резидентами ПВТ тепер можуть стати фірми з майнінгу і обміну криптовалютами. Так, в законодавстві будуть визначені права фізичних та юридичних осіб у сфері обігу токенами: ними можна володіти, їх можна створювати, купувати, відчужувати, платити ними і багато іншого.

За словами президента Білорусі, головна мета документа - створити такі умови, щоб світові IT-компанії приходили в країну, відкривали свої представництва, центри розробок і створювали затребуваний в світі продукт.

"Друга мета декрету - інвестиції в майбутнє. Це IT-кадри і освіта. Третя - впровадження новітніх фінансових інструментів і технологій. Провідні економіки світу ще тільки придивляються до цього нового явища. Білорусь стає фактично першою в світі державою, яка відкриває широкі можливості для використання технології блокчейн. У нас є всі шанси стати регіональним центром компетенцій у цій галузі", - заявив Лукашенко.

Більше того, зауважив Лукашенко, з прийняттям декрету в країні не тільки будуть створені умови для розвитку IT-сфери, а й отримані унікальні конкурентні переваги для залучення технологій, капіталів і, головне, розумних і талановитих людей з усього світу. "Цей декрет поряд з пакетом прийнятих рішень для бізнесу повинен дозволити Білорусі стати на шлях випереджаючого розвитку", - наголосив Лукашенко.

Білорусам дозволили обмінювати токени, майнити їх, продавати і купувати за білоруські рублі, іноземні валюти та електронні гроші. Більше того, тепер можна дарувати і заповідати токени, а діяльність щодо майнінгу, купівлі та продажу криптовалюти не вважається підприємництвом.

Як повідомлялося, група Чиказької товарної біржі CME Group, що є найбільшим в світі оператором ф'ючерсних бірж, почала торги контрактами на індекс біткоїна.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гройсман анонсував нове підвищення пенсій
Наступна новина Наслідки негоди в Україні. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні