Британія та Іран відновили діалог. ВІДЕО

Британія та Іран відновили діалог. ВІДЕО

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон прибув до Тегерана для переговорів з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Зарифом. Основна мета візиту переговори про звільнення після 5-річного ув'язнення британки іранського походження Назанін Загарі-Реткліфф. В арабській країні її звинувачують в політичній змові проти чинної влади. Напередодні Джонсон дав зрозуміти, що сподівається домогтися прогресу у цій справі завдяки новому судовому слуханню.

Приводом для початку другого процесу стала необережна фраза самого голови МЗС Британії. Він заявив на початку листопада, що Реткліфф під час свого візиту до Тегерану лише навчала людей журналістиці. Іранське телебачення після цього зазначило, що слова Джонсона лише доводять вину Реткліфф. Глава британського МЗС поспішив відповісти, що його фразу невірно інтерпретували. Проте, за цю помилку лідери Лейбористської партії вже закликали до відставки Бориса Джонсона. До цього стверджувалось, що британсько-іранська громадянка завітала до батьків, аби показати їм свою новонароджену доньку. Також очільники зовнішньополітичних відомств обговорять низьке економічне становище арабської країни після часткового зняття санкцій. Стосунки між обома державами були напруженими з 2011 року, коли в Тегерані було захоплено та розграбоване посольство Об'єднаного Королівства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ідеї подарунків на День святого Миколая: що покласти під подушку
Наступна новина На Волині поблизу будівництва знайшли рештки людини
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні