«Буря-20»: у Росії заявили про створення в Бурятії дрона-«матки»

«Буря-20»: у Росії заявили про створення в Бурятії дрона-«матки»

У Росії заявили про створення нового БПЛА «Буря-20», який призначений для запуску FPV-дронів. Дрон нібито вже пройшов випробування на полігоні, і нібито вже стартувало дрібносерійне виробництво для проведення подальших тестувань.

Про це пише УНІАН з посиланням на Defence Express.

Зазначається, що про розробку заявив представник компанії НВК «Беркут», що базується в республіці Бурятія. Заявляється, що дрон уже пройшов випробування на полігоні, і нібито вже стартувало дрібносерійне виробництво для проведення подальших тестувань.

«Фактично, йдеться про якусь «матку» для FPV-дронів, водночас скільки саме одиниць може бути "на борту" не розкривається. Ідея полягає в тому, що камера "матки" за допомогою машинного зору виявляє ціль і передає інформацію операторові, який вже приймає рішення про атаку. Потім FPV-дрон може «підхопити» ціль і атакувати її після пуску з «матки», - йдеться в публікації.

У РФ стверджують, що FPV-дрон під час скидання зі значної висоти може працювати як «баражуючий боєприпас», а від «матки» дрон нібито може віддалятися на відстань у 15 кілометрів.

«Щодо інших тактико-технічних характеристик «Бурі-20», то зазначається, що дальність зв'язку може досягати 70 км від наземного пункту управління. Злітна маса - 50 кг, маса корисного навантаження - 15 кг, висота польоту - 3000 м, основна камера може ефективно працювати з 2000 м», – передає Defence Express.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Президент розповів про втрати росії на Курщині
Наступна новина Історія братів-захисників, які виборюють перемогу України
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні