Чи продовжать карантин в Україні після 24 квітня? Думка експерта

Чи продовжать карантин в Україні після 24 квітня? Думка експерта
Фото ілюстративне

Карантин у повному обсязі, ймовірно, не продовжать після 24 квітня, послаблення якихось обмежень цілком реальне.

Таке припущення озвучив політолог Володимир Цибулько, повідомляє Слово і Діло.

«Зважаючи на деякі дії влади зараз – дозвіл на роботу автомагазинів, будівельних магазинів, хімчисток, – імовірно, після Великодня будуть ще якісь дії, спрямовані на відновлення економічного життя», – наголосив політолог.

Експерт наполіг, що випадання з економічної активності нічим покрити. Держава в складному фінансовому становищі, а популісти нахапалися зобов'язань щодо підвищення пенсій та виплат.

При цьому політолог розкритикував проголосований варіант бюджету, оскільки кошторис, на його думку, вийшов дуже розбалансованим.

«Те, що проголосували у ВР, – загальна психотерапія, а не реальний фінансовий документ. Оскільки за нього голосували, навряд чи документ виконуватимуть. Ймовірно, країна буде жити в режимі повного ручного управління», – поділився думкою Цибулько.

Володимир Цибулько зауважив, що в умовах гібридної війни в Україні цілком вірогідно, що населення отримає формат гібридного карантину після 24 квітня.

Політолог припустив, що після 24 квітня залишаться в дії деякі рекомендації ще на сезон: масковий режим, соціальна дистанція, використання противірусних та антибактеріальних засобів. Все інше поступово буде паралізуватися в надії, що ультрафіолетове світло вб'є вірус на відкритих поверхнях, на період літа хоча б законсервується на носіях, додав експерт.

У цілому, на думку політолога, не можна сказати, що Україна повністю копіює карантинні заходи ЄС.

«Багато в чому ми орієнтуємося на потенціал вітчизняної медицини. Якщо потенціалу немає, то простіше розігнати людей з вулиць, знизити контакти. За превентивними заходами Україна спрацювала непогано. Зупинку метро, транспорту можна пояснити тим, що в нас немає якісної медицини та такого обігу грошей, які чиновники могли б освоїти до власних кишень під приводом нинішньої ситуації», – прокоментував Володимир Цибулько.

«Усе-таки в Україні є непоганий досвід боротьби з епідеміями. Якби той досвід, який є, спирався на хороше фінансування, результати зараз були б ще кращими», – резюмував Володимир Цибулько.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів запровадив карантин в Україні у зв'язку зі спалахом коронавірусу у світі з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Пізніше Кабмін продовжив карантин до 24 квітня, в усіх областях України запроваджено режим надзвичайної ситуації.

З 6 квітня карантинні вимоги були посилені. Зокрема, не можна відвідувати магазини без масок. Дистанція між покупцями в чергах повинна бути не менш ніж 1 метр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Випрацював навіть свій рецепт». Історія про батюшку, який 30 літ пече просфори
Наступна новина В Іспанії – рекордно низька смертність від коронавірусу за добу
Останні новини
Схожі новини