Чим Волинь приваблює туристів. ВІДЕО

Чим Волинь приваблює туристів. ВІДЕО
Джерело - Сфера-ТВ

Волинь цікава своєю історичною спадщиною: тут була перша зимова резиденція князя Володимира, діє один із найстаріших храмів України, зберігається одна з найдавніших ікон Богородиці.

Також тут відбувся з’їзд європейських монархів, а Леся Українка написала свій перший вірш. Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

Чимало туристів можна зустріти біля костелу святих Петра й Павла у Луцьку. Це головний храм римо-католиків, храм із підземеллям, яке готують до відкриття. 

На території замку Любарта у митрополичій вежі діє єдиний в Україні музей дзвонів. Окрім церковних, є поштові, залізничні й корабельні.

Усамітнитися можна в Музеї волинської ікони, де зберігається образ Холмської Богородиці. Авторство пов’язують із апостолом Лукою, але науковці датують святиню ХІ століттям.

Це єдиний Богородичний образ Київської Русі, який перебуває в Україні.

Шацькі озера – унікальний куточок української природи, яким опікується Шацький національний природний парк, створений у 1983-му році. Його територія охоплює майже 50 тисяч гектарів, на ній розташовані 23 озера, серед яких легендарний Світязь.

Саме цього року нова адміністрація Парку за підтримки керівництва Держлісагентства України розпочала масштабні зміни в облаштуванні рекреаційних ділянок території: наметових містечок, туристичних маршрутів, пляжів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Почали ремонтувати дорогу Луцьк – Рованці. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 26 червня
Останні новини
Схожі новини