Де зафіксували порушення у ніч на Великдень

Де зафіксували порушення у ніч на Великдень

На всій території України поліція чергувала біля храмів у великодню ніч: стежила за дотриманням карантину. Багато церков проводило служби і в режимі онлайн. Однак багатьом вірянам навіть карантин не завадив прийти до храму і освятити паску та інші традиційні смаколики з кошиків. Як відзвітувала поліція на ранок 19 квітня – ніч пройшла спокійно.


19 порушень в Україні

У ніч із 18 на 19 квітня святкові богослужіння проводилися у 13 658 храмах в усіх регіонах держави. Поліція стежила за дотриманням карантинного режиму у храмах і зафіскувала 19 випадків недотримання режиму.

Про це повідомив глава Нацполіції України Ігор Клименко.

За його словами, порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області - 4, у Дніпропетровській та Запорізькій - по 2, у місті Києві, Житомирській, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях - по 1.

«Участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», - повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.Порядок у церквах і біля них забезпечували 26 500 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. Проводили профілактичну роботу щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень.

А в Луцьку? 

Загалом, лучани проявили високу свідомість, більшість з них усе ж дослухались до рекомендацій і залишились удома, повідомили у Патрульній поліції Луцька. 

У всіх храмах міста поліцейські спостерігали за дотриманням санітарних норм тими людьми, які відвідували служби.

Загалом, цієї ночі патрульні опрацювали 46 викликів, виявили двох нетверезих водіїв, винесли 16 постанов за порушення правил дорожнього руху. Надійшло 2 повідомлення про бійки, 2- про спробу самогубства та 2 – про порушення тиші. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина COVID у цифрах: в Україні 343 захворювання за добу, на Волині - 16
Наступна новина Коронавірус  у містах і районах Волині. Нові випадки
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні