Депутат пропонує створити оптовий ринок сільськогосподарської продукції

Депутат пропонує створити оптовий ринок сільськогосподарської продукції

Про це йдеться в запиті депутата обласної ради Олексія Панасюка, підтриманому більшістю на 16 сесії.

"Однією з головних проблем сільського господарства Волині є сфера збуту сільськогосподарської продукції.

Нинішня інфраструктура аграрного ринку не зорієнтована на швидке просування такої продукції до споживачів. Відсутність ефективних, доступних для дрібного товаровиробника, каналів реалізації сільськогосподарської продукції виступає обмежувальним фактором щодо справедливого перерозподілу вартостей у механізмі ціноутворення.

При цьому збитків зазнають і товаровиробники, які змушені використовувати неорганізовані канали збуту і споживачі, які змушені купувати продукцію часто сумнівної якості за вищими цінами.
Одними з основних елементів інфраструктури аграрного ринку є оптові ринки сільськогосподарської продукції, які відіграють провідну роль у задоволенні зростаючих потреб дрібнотоварних виробників сільськогосподарської продукції, її споживачів та формуванні взаємовідносин між ними.
На даний час взаємозв’язки учасників аграрного ринку Волині є дуже слабкими. Як результат - значна частина вирощеної сільськогосподарської продукції, особливо у віддалених від приміської зони селах, не може бути реалізованою, а інша її частина потрапляє до кінцевих споживачів, але через посередників, чи продається селянами поза межами організованих аграрних ринків у непридатних для торгівлі місцях. Тому існує гостра необхідність врегулювання цієї ситуації.

Створення оптового ринку сільськогосподарської продукції допоможе врегулювати дану цитуацію, а також сприятиме розширенню доступу сільськогосподарських товаровиробників до безпосередніх покупців, зростанню зайнятості сільського населення, підвищенню рівня життя сільського населення, удосконаленню процесу реалізації продукції, утворенню справедливій конкуренції, задоволенню потреб споживачів щодо кількості та якості продукції, підвищенню ефективності сільськогосподарського виробництва", -- пише в запиті Олексій Панасюк.

 Він пропонує  вжити заходів спрямованих на створення оптового ринку сільськогосподарської продукції і забезпечення його функціонування.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Астролог розповів, чого не можна одягати в Новий рік
Наступна новина У Луцьку почали прикрашати головну ялинку міста. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні