Депутати Волиньради звернуться до Кабміну щодо належного харчування військових у лікарнях

Депутати Волиньради звернуться до Кабміну щодо належного харчування військових у лікарнях

Депутати Волинської обласної ради звернуться до Кабінету міністрів України щодо забезпечення належним харчуванням військовослужбовців у лікарнях.

Таке рішення ухвалили під час сесії Волиньради у четвер, 12 вересня, передає ВСН.

Ініціатором звернення до Кабінету Міністрів щодо належного харчування бійців, які перебувають на лікуванні чи реабілітації виступив депутат Волинської обласної ради та військовослужбовець Андрій Козюра.

За його словами, ті, хто лікується у військових госпіталях, отримують харчування вартістю 150-160 грн на день. А в цивільних лікарнях – це лише 40-45 грн в день. Кабінет Міністрів прийняв постанову № 955, де передбачено, що військовослужбовці під час лікування і реабілітації в закладах охорони здоров’я усіх форм власності забезпечуються за рахунок державного бюджету щоденним харчуванням за нормою №5, яка застосовується у військово-медичних закладах.

«Створення гідних умов військовослужбовцям, які перебувають у лікарнях під час лікування або реабілітації – пріоритетне завдання для держави та усіх органів влади. Важливим елементом цієї стратегії є забезпечення якісного і повноцінного харчування для наших поранених воїнів», – йдеться у тексті звернення.

 13 серпня цього року уряд ухвалив постанову, згідно з якою вартість харчування військових у лікарнях мають відшкодовувати з бюджету. Для цього медзаклади мають укласти відповідні договори з Міноборони чи МВС.

Проте, станом на 9 вересня 2024 року жоден комунальний медичний заклад Волинської області не отримав можливості підписати із «замовником» договір, щодо покращеного харчування військовослужбовців.

Тому депутати обласної ради вимагають у Кабміну негайно зобов'язати Міноборони, МВС та інші відповідальні за це органи укласти із медичними установами Волині відповідні договори.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд зробив крок до надання статусу УБД в автоматичному режимі
Наступна новина Навіки 37: у громаді на Волині віддали останню шану Герою Валерію Осіпову. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні