Дільничий у селі на Львівщині встановив 100 камер нагляду. Крадіжок поменшало

Дільничий у селі на Львівщині встановив 100 камер нагляду. Крадіжок поменшало

На Львівщині дільничний разом із мешканцями села встановив більше ста камер відеоспостереження. Випадків крадіжок стало помітно менше.

Старший дільничний офіцер поліції Пустомитівського відділення поліції Львівщини Роман Таратула, із 2007 року обслуговує Солонківську адміністративну зону, повідомляє Нацполіція.

У Солонківську адміністративну зону входить 4 сільських ради, там проживає майже 20 тисяч мешканців.

За даними поліції, на час призначення Романана цю посаду рівень злочинності на його території нічим не відрізнявся від інших подібних дільниць в області.

"Майже щодня реєстрував крадіжку з помешкання, бували й вуличні крадіжки, хуліганства і таке інше. Я почав пояснювати людям переваги співпраці з тоді Державною службою охорони. Багато власників будинків дослухались до наших порад і поставили помешкання під охорону – рівень злочинності почав зменшуватися", – розповідає Роман.

Далі мешканці пристали на пропозицію дільничного спільними зусиллями організувати таку систему безпеки, яка б захищала не кожне окреме домогосподарство, а усіх мешканців села.

"Розпочати ми вирішили з Солонки. Ідея була така – встановити у селі камери відеоспостереження, звести всю інформацію на один пульт і у такий спосіб відстежувати усе, що робиться у селі з можливістю запису та перегляду для встановлення осіб зловмисників", – пояснює дільничний офіцер поліції.

На початках люди не спішили довіряти свої гроші на встановлення камер відеоспостереження.

Депутати сільської ради виділили кошти, був проведений конкурс, закуплене обладнання (зокрема камери), до фінансування проекту долучились місцеві підприємці, а потім і інші мешканці.

"Механізм прозорий і справедливий – ми розповідали людям яке саме обладнання може працювати з уже закупленим, вони самі купували його, а ми вже встановлювали і підключали до нашої загальної мережі. І мешканці погодились, що це правильно", – розповідає Таратула.

Процес тривав 4 роки, зараз на вулицях Солонки встановлено більше 100 камер відеоспостереження.

Відтоді у Солонці не сталося жодної квартирної крадіжки, правоохоронці розкривають навіть розшукові дорожньо-транспортні пригоди, у тому числі й скоєні за межами населеного пункту – на міжнародній трасі "Київ-Чоп".

У планах мешканців села – встановити на вулицях ще 200 камер відеоспостереження, а сам Роман планує розповсюдити цей досвід на інші села, райони, і, можливо, навіть на всю Львівську область.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ООН підтримує права людей в Криму. ВІДЕО
Наступна новина Гройсман анонсував нове підвищення пенсій
Останні новини
Схожі новини