Дорогу Устилуг-Луцьк-Рівне відремонтують за польські гроші

Дорогу Устилуг-Луцьк-Рівне відремонтують за польські гроші
Фото ілюстративне

У Польщі вирішили надати кредит Україні для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону.

У Посольстві України у Республіці Польща відбулось офіційне підписання угоди, пише прес-служба Волинської ОДА.

За словами керівника Служби автомобільних доріг у Волинської області Анатолія Посполітака, вона передбачає виконання робіт з капітального ремонту автомобільної дороги Устилуг–Луцьк–Рівне на ділянці від 0 до 13 кілометрів.

«Підрядним підприємством по результатах тендеру визначено компанію DROG-BUD Sp. z o.o. (Польща). Очікуємо, що найближчим часом ці додаткові угоди будуть у встановленому порядку погоджені українською та польською сторонами, після чого на відрізку автошляху Н-22, що є під’їздом до КПП «Устилуг», розпочнуться ремонтні роботи», – пояснив він.

«Вже наступного тижня ми чекаємо в області представників польської компанії, яка здійснюватиме роботи, та проектантів. Сума кредиту для Волинської області становить 4,8 мільйони євро», – повідомив керівник Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Така співпраця Волинської області з Польщею – вперше. Її особливість – так звана «пов`язана допомога». Вона передбачає, що не менше 60% обсягів робіт має виконати польська сторона. 

Після виготовлення проекту та проходження експертизи дорогу почнуть будувати. Якщо усе відбуватиметься за планом – ділянку здадуть в експлуатацію вже цього року.

Окрім того, такі ж кредити, однак на різні суми, отримає Закарпатська область від Угорщини та Львівська область від Польщі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку на 21 березня
Наступна новина Які вулиці та двори ремонтують у Луцьку
Останні новини
Схожі новини