Екологи почали перевірку води з річки Стир

Екологи почали перевірку води з річки Стир
Фото Суспільне. Волинь

На очисних спорудах "Луцькводоканалу" в селі Липляни фахівці Держекоінспекції в області взяли чотири зразки води: два в річці Стир і два в місцях зливу води з очисних споруд. Відібравши проби, інспектори склали акт про виконану роботу, його підписали комунальники.

Перевірку провели позапланову, реагуючи на заяву від місцевої жительки Ольги Матящук. У квітні вона розповіла, що тутешні рибалки знайшли в річці дохлу рибу. Працівники КП "Луцькводокал" спростовували свою причетність до цього, пише Суспільне.

"Перевірка розпочалася 20-го травня, триватиме до 2 червня. Ми перевіряємо показники гідрохімічних досліджень. Результати дослідження будуть через тиждень", – зазначає начальниця відділу Держекоінспекції в області Марія Єндрущук.

Воду, яку зливають у річку комунальники, щодня тестують, - говорить інженерка "Луцькводоканалу" Інна Видавська.

"Щодня робимо скорочений аналіз води, тричі на місяць – повний. Перевищень не фіксували останнім часом. Якщо показники стають на максимальні рівні, то ми додаємо кисень для кращої роботи активного мулу"

Місцева жителька, екологиня яка писала скаргу в Держекоінспекцію Ольга Матящук розповіла, що впродовж місяця скарг від рибалок на дохлу рибу в річці не було.

  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні зупинили виробництво ліків від коронавірусу, які забракувала ВООЗ
Наступна новина Помічена в криміналі фірма з донецькими коренями зібралась ремонтувати волинські дороги
Останні новини
Схожі новини