Екс-військового ЗСУ посадили на 14 років за співпрацю зі спецслужбами Росії

Екс-військового ЗСУ посадили на 14 років за співпрацю зі спецслужбами Росії

Майора Збройних сил України в запасі засудили до 14 років ув'язнення за співпрацю з російськими спецслужбами

Про це повідомляє Еспресо.

Після звільнення з армії чоловік виїхав на постійне місце проживання до Москви, де його завербував представник Генштабу ЗС Росії, знайомий із часів спільного навчання у військовому виші. За завданням російського куратора майор повернувся до України для збору даних про військові підрозділи в районі проведення антитерористичної операції.

Після повернення до України агент намагався завербувати одного зі старших офіцерів оперативного командування ЗСУ, запропонувавши йому за гроші передавати інформацію. Після зустрічі офіцер одразу звернувся до СБУ та свого керівництва з інформацією про спробу вербування.

Агент організував спілкування українського офіцера з представником російської військової розвідки електронною поштою. У жовтні 2016 року контррозвідники затримали зрадника у Рівному під час отримання ним "документів", у яких, на його переконання, містилася таємна військова інформація.

Російський куратор агента розраховував на матеріали про підрозділи української армії, дислоковані поблизу Маріуполя. Корецький районний суд Рівненської області визнав екс-військового ЗСУ винним у злочині за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На ремонт луцьких ліфтів необхідно виділити 2,5 млн гривень
Наступна новина Стало відомо, коли з’явиться світло на «темних» вулицях Луцька
Останні новини
Схожі новини