Вирішуємо «газові» проблеми онлайн. Відповіді на найважливіші запитання волинян

Вирішуємо «газові» проблеми онлайн. Відповіді на найважливіші запитання волинян
Фото ілюстративне

Начальник управління клієнтського сервісу АТ «Волиньгаз» Юрій Петрук та провідний фахівець Центру обслуговування клієнтів АТ «Волиньгаз» Ольга Тимощук розповіли про онлайн-сервіси для передачі показань лічильника, сучасні способи оплати за газ та його доставку.

Про це йшлося 1 червня в ефірі радіо «СіД ФМ». З фахівцями «Волиньгазу» спілкувалась радіоведуча Вікторія Жуковська, яка озвучила найактуальніші питання споживачів. Про це повідомляють у пресслужбі газовиків.

Вікторія Жуковська (далі В. Ж.): Як можна передати показники лічильника в період карантину?

Юрій Петрук (далі Ю. П.): – Під час карантину компанія «Волиньгаз» перейшла в режим «онлайн». Найбільш актуальні, надійні та швидкі способи передачі показань лічильника – онлайн-способи: чат-бот Viber 7104UA, Telegram-бот 7104UA, мобільні додатки 104 Mobile Light для iOS і 104 Mobile для Android та Особистий кабінет на сайті 104.ua. Онлайн-сервісами «Волиньгазу» користується біля 100 тис. волинян».

В. Ж.: – Які найпопулярніші онлайн-сервіси компанії «Волиньгаз»? Як у них зареєструватися?

Ю. П.: – Найпопулярнішими сервісами є Особистий кабінет на сайті 104.ua. Цей сервіс був створений першим, тому багато споживачів користуються саме ним. Потім були запущені мобільні додатки та чат-боти у месенджерах. Зараз більшість людей все-таки у месенджерах, в месенджерах усі наші друзі, серед них і «Волиньгаз».

Для реєстрації в онлайн-сервісах потрібно знати номер особового рахунку і суму останньої оплати. Нещодавно ми ввели експрес-реєстрацію, щоб кожен споживач за кілька хвилин міг зареєструватися в онлайн-сервісах. Людина телефонує у наш контакт-центр за номером (067) 33 39 104, називає свій особовий рахунок або адресу, фахівець натомість надсилає на мобільний номер споживача коротке смс з логіном паролем для входу на сайт 104.ua.

Читати також: На Волині перерахували вартість доставки газу майже 23 тисячі споживачам

В. Ж.: – Скільки волинян користуються Особистим кабінетом? Які переваги цього сервісу?

Ольга Тимощук (далі – О. Т.): – На сайті 104.ua зареєструвались понад 75 тис. споживачів. В Особистому кабінеті можна з 1 по 5 число передати показник лічильника, перевірити оплати, онлайн спалити, сформувати квитанції за доставку газу. Ці всі операції можна здійснювати самостійно, не виходячи з дому та не витрачаючи свій час на відвідування Центрів обслуговування клієнтів.
 
В. Ж.: – Чи можна в онлайн-сервісах «Волиньгазу» передавати показання лічильника за батьків, родичів, друзів?

Ю. П.: – У чат-боті Viber є  можливість зареєструвати до десяти особових рахунків і керувати ними. Тобто, можна передати показання, сплатити за газ і його доставку за батьків, родичів, друзів. Також в розробці, щоб така можливість була і в Особистому кабінеті, і в мобільних додатках.

В. Ж: – Чому варто користуватися мобільними додатками 104.ua?

О. Т.: – Мобільні додатки актуальні у наш прогресивний час. У додатках 104 Mobile можна легко та швидко передати показники лічильника, оплачувати послуги газопостачання, контролювати поточний баланс розрахунків, зарахування платежів, опрацювання показань. Одна з найважливіших переваг – це те, що смартфон із додатком завжди під рукою, а отже всі питання ви можете вирішити в будь-який зручний для вас час та з будь-якої країни світу. Потрібен лише доступ до Інтернету.

В. Ж.:  – Чи є комісія при сплаті за доставку газ  в онлайн-сервісах 104.ua?

Ю. П.: – Комісія в онлайн-сервісах є, проте вона менша, ніж у касах банку. Комісія є завжди тому, що жоден отримувач послух не є фінансовою компанією. У світі так побудована фінансова система, що повинен бути посередник, певний банк чи платіжний сервіс. Завжди хтось повинен сплатити за «доставку» грошей. В онлайн-сервісах комісія менша, оскільки, на відміну від банківської, вам не потрібно сплачувати за роботу касира тощо. А ще в онлайн сервіси зручні тому, що не потрібно витрачати час на похід до банку, аби спалити за послуги, або йти/їхати в Центр обслуговування клієнтів, щоб передати показник. Онлайн-сервіси працюють цілодобово і без вихідних.

В. Ж.: – Як передати показання лічильника, якщо немає смартфону та інтернету?

Ю. П.: – Передати показник лічильника можна за допомогою смс на номер 7104 у такому форматі: номер особового рахунку (10 цифр), пробіл, показання лічильника (5 цифр). Також можна зателефонувати до контакт-центру за номером (067) 33 39 104, (0332) 280 104. Оператори приймають дзвінки з 8:00 до 20:00 години, а потім працює голосове меню IVR.

В. Ж: – Чи витримують сервіси навантаження у пікові дні масової передачі показань лічильників та оплат?

О. Т.: – Періодично ми вдосконалюємо наші онлайн-сервіси, проводимо програмне оновлення, щоб не було збоїв у роботі. Тому, якщо  виникають труднощі з користуванням онлайн-сервісами радимо вийти з облікового запису і повторно авторизуватися.

Довідково

Компанія АТ «Волиньгаз» здійснює розподіл природного газу для 250 тис. споживачів Волинської області. Загалом фахівці «Волиньгазу» обслуговують понад 7 тис. км. газопроводів. Під час карантину компанія спростила реєстрацію в онлайн-сервісах та закликає споживачів переходити в режим «онлайн».
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як почати заробляти на дизайні. 9 порад від Дмитра Авраменка
Наступна новина Головний санітарний лікар України розповів, що буде з карантином після 22 червня
Останні новини
Схожі новини