Глобальний борг в ІІІ кварталі минулого року досяг $233 трлн

Глобальний борг в ІІІ кварталі минулого року досяг $233 трлн

Експерти IIF попереджають, що високий обсяг боргу може виявитися стримуючим фактором для центробанків.

Сукупний обсяг глобального боргу в третьому кварталі 2017 року досяг рекордних $233 трлн, свідчать дані Інституту міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF). Показник збільшився більш ніж на $16 млрд в порівнянні з кінцем 2016 року, повідомляє Інтерфакс.

Обсяг приватного боргу без урахування фінансового сектора досяг рекордних максимумів в Канаді, Франції, Гонконгу, Південної Кореї, Швейцарії та Туреччини.

У той же час співвідношення боргу і ВВП в липні-вересні минулого року зменшилася четвертий квартал поспіль на тлі посилення глобального економічного підйому. Показник борг / ВВП склав близько 318%, що на 3 процентних пункти нижче максимуму, встановленого в третьому кварталі 2016 року, відзначають в IIF.

«Комбінація факторів, в тому числі, синхронне зростання ВВП держав світу хорошими темпами, посилення інфляції (наприклад, в Китаї і Туреччині), а також заходи, що вживаються з метою обмеження зростання потенційно дестабілізуючу боргового навантаження (наприклад, в Китаї і Канаді) внесли свій внесок в зниження показника борг / ВВП «, – йдеться в огляді IIF.

При цьому експерти IIF попереджають, що високий обсяг боргу може виявитися стримуючим фактором для центробанків, які намагаються збільшувати ставки, враховуючи побоювання щодо можливостей компаній і держав обслуговувати значні борги.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Міхеіл Саакашвілі отримав три роки тюремного ув'язнення. ВІДЕО
Наступна новина Фірми Порошенка продали державі ремонт фрегата, страховку і шоколад
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні