Головний поліцейський Волині розповів, чому всіх силовиків міняють, а його – ні

Головний поліцейський Волині розповів, чому всіх силовиків міняють, а його – ні
Петро Шпига (джерело фото – «Волинська газета»)

Начальник Головного управління Нацполіції у Волинській області, генерал поліції 3 рангу Петро Шпига розповів, як йому вдається керувати поліцією області упродовж тривалого часу.

Про це стало відомо з його інтерв’ю виданню Волинська газета.

Як відомо, Петро Шпига керує поліцією Волині з 2014 року.

Як зауважив журналіст Володимир Данилюк, за цей час на Волині вже четвертий голова облдержадміністрації, третій начальник УСБУ і чи не четвертий прокурор.

«Навіть голова облради вже інша особа – замість Ігоря Палиці Ірина Вахович (у 2014 р. був Валентин Вітер, – ред.)! Скажіть, у чому секрет, що всіх звільняють, а ви продовжуєте керувати поліцією?» – запитав Володимир Данилюк.

«У механізмі призначення керівників силових структур на рівні області ніяких секретів немає. Скажу відверто: головний критерій – чітке виконання норм Закону, не порушуючи прав громадян. Також важливим є забезпечення правопорядку, безпеки громадян у регіоні… Це – основне. А в нашій галузі головне – довіра людей до поліції», – зазначив Петро Шпига.

За його словами, на Волині довіра людей до поліції суттєво зросла.

«Як свідчить опитування, 37 % волинян нам довіряють. Це – 6-те місце в державі серед усіх областей. А ще ми посіли друге місце серед обласних управлінь поліції за результатами комплексного внутрішнього дослідження в НПУ. Тут враховували також  розкриття злочинів та боротьбу зі злочинністю. Думаю, завжди буде правильно, коли поліція захищає інтереси громадян та в повсякденній діяльності чітко виконує вимоги чинного законодавства… Мабуть, це і є відповіддю на ваше запитання», – зауважив головний поліцейський Волині.

«Як і те, що нам довіряє міністр МВС України (Арсен Аваков, – ред.), якому, в свою чергу, довіряє президент (Володимир Зеленський, – ред.). Хоча, ми знаємо, що кадрові зміни – це процес, який відбувається постійно», – додав він. 

Нагадаємо, у листопаді 2019-го  керівником управління СБУ у Волинській області став полковник Павло Данюков, а прокурором Волинської області призначений Тарас Безрукий


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку районну лікарню купили комп'ютерний томограф
Наступна новина Петиція про порятунок Світязю набрала трохи більше половини необхідних голосів
Останні новини
Схожі новини