«Горів у траншеї і повз назовні». У лікарні Львова лікують воїна з Волині, в якого обгоріло 50% тіла

«Горів у траншеї і повз назовні». У лікарні Львова лікують воїна з Волині, в якого обгоріло 50% тіла

У Першому медичному об'єднанні Львова лікують 30-річного Богдана Олійника із міста Рожище, що на Волині.

Воїн спалахнув неначе факел під час відходу із займаної позиції, бо намагався знищити за допомогою бензину те, що не мало потрапити до ворожих рук. До Центру UNBROKEN захисника доправили у надважкому стані – з опіками майже 50% тіла, повідомили Район.Медицина у Першому медичному об'єднанні Львова. 

Богдан Олійник приєднався до ЗСУ влітку 2022 року. Був оператором дронів в 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Майже два роки служби Богдана припали на оборону Донеччини. Там – наприкінці травня – він і отримав опіки. Це сталося неподалік Вугледару. 

Його підрозділу наказали відійти із займаної позиції та знищити бліндаж разом з усіма речами, які можуть зіграти на руку окупантам. Це мав зробити Богдан. Коли біг по траншеї виконувати наказ, ворог саме поцілив у пальне. Мить і все довкола спалахнуло – разом із Богданом.

«Я просто горів у траншеї і повз назовні, де мене дістали два моїх товариша. Витягнули прямо з вогню, допомогли покинути позицію і викликали евакуацію», – розповідає боєць. 

На шостий день, після одного стабпункту і двох прифронтових шпиталів, Богдана доправили до Львова – у Центр UNBROKEN.

Пацієнт прибув у важкому стані з ознаками інфекції. Опіки майже половини тіла і здебільшого глибокі. Вогонь уразив обидві нижні кінцівки, сідниці, кисті, ліве передпліччя та обличчя. Кожні два дні комбустіологи робили Богдану перев’язки з хірургічною обробкою ран. 

А згодом виконали пересадку власної шкіри пацієнта з тулуба та тих ділянок рук, які залишилися неушкодженими, на всю задню частину тіла – з найбільш глибокими опіками. Хірурги відзначають, що шкіра приживається добре, а загроза життю вже минула. Сприяє загоєнню ран і перебування пацієнта на спеціальному протиопіковому ліжку.

Паралельно з Богданом працюють фізичні терапевти. Навіть тоді, коли через надто сильний біль пацієнт не може займатися. У такому разі заняття відбуваються пасивно – у стані медикаментозного сну. Невдовзі для подальшого лікування Богдана мають відправити за кордон – до Німеччини. Його відновлення буде ще довгим.

Поки пацієнт перебуває у Львівському Центрі, то радо поділився своїми двома найзаповітнішими мріями: створити власну сім’ю та жити у вільній від окупантів Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Незламні захисниці. У «сталевій сотці» з перших днів війни служать мама і донька з Луцька. ВІДЕО
Наступна новина Спецоперація «Рибалка»: солдат рф, який перейшов на бік України, допоміг пошкодити корабель Серпухов
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні