Гранатометник «Джокер» з Волині масово мінусує танки окупантів і живу силу: історія бійця

Гранатометник «Джокер» з Волині масово мінусує танки окупантів і живу силу: історія бійця

1 березня 2022 року 31-річний Володимир із селища Олика, що на Волині, добровільно прибув у Луцький РТЦК та СП, щоб стати на захист Вітчизни. Молодого бійця зарахували в штат 2 Окремого стрілецького батальйону.

Так розпочався бойовий шлях молодшого сержанта із позивним “Джокер”, якому серед інших військовослужбовців 68 Окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша ОК Захід” цими днями Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський на передовій лінії фронту вручив відзнаку “За бойову доблесть”. Цією нагородою військовослужбовці удостоюються за винятковий героїзм та військову вправність в умовах бойових дій, пише Волинський обласний ТЦК та СП. 

І він це заслужив сповна! Вже в травні 2022 року військовослужбовець у складі підрозділу виконував бойові завдання на Лиманському напрямку, потім із побратимами звільняв від окупантів П’ятихатку на Запорізькому напрямку.

А з травня 2024 року “Джокер” служить у роті вогневої підтримки на посаді командира гранатометного відділення. Молодший сержант, який пройшов належну військову підготовку та набув достатнього бойового досвіду, показав себе справжнім мисливцем за ворожими танками та піхотою окупантів.

У червні цього року на Покровському напрямку “Джокер” отримав бойове завдання з оборони та прикриття дружнього підрозділу піхоти під час активного наступу противника. Вночі рашисти застосували авіаційні засоби ураження позиції, на якій перебував молодший сержант та ще один побратим. Хлопці вціліли, хоч частково і постраждав боєкомплект до МК-19 (станковий гранатомет виробництва США). Після авіаційної атаки ворога він ще й надав першу медичну допомогу військовослужбовцям дружнього підрозділу, які на сусідній позиції отримали поранення у результаті скиду з ворожого fpv-дрона.

А потім почалося найважче: по рації про те, що в його напрямку помічено рух броньованої техніки противника – 8 танків! Одна броньована потвора окупантів наблизилася до гранатометної позиції на максимально близьку відстань – 400 метрів. Швидко зреагувавши, молодший сержант разом із побратимом здійснив постріл з гранатомета РПГ-22 по ворожій техніці за вказаними координатами. Після цього прицільно відпрацював по танку з АТ-4 (шведський одноразовий ручний гранатомет): внаслідок влучання у задню частину рашистського з танка злетіла гусенична стрічка. Екіпаж противника почав тікати у напрямку лісопосадки. Командир відділення разом із побратимом таки дістали ворожих танкістів, двох поранивши!

На цьому ж Покровському напрямку Донеччини волинянин із гранатомета відкрив прицільний вогонь по ворожій штурмовій групі, яка здійснила висадку з БМП. Окупанти захлиналися власною кров’ю! А після доби оборони, під постійним вогневим натиском противника з усіх можливих засобів, вступив із ворогом у стрілецький бій із близької відстані.Окрім того: “Джокер” встиг попередити про близьке розташування противника дружній піхотний підрозділ, який рухався у напрямку ворога, не маючи даної інформації.

В підсумку рубіж оборони було втримано, ворог відступив.

За ці та інші прояви військової доблесті та відваги, вірність Військовій присязі Володимир серед інших побратимів і отримав з рук Головнокомандувача Збройними Силами України відзнаку “За бойову доблесть”.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В адміністраторки Viber-чату про вручення повісток на Волині суд конфіскував телефон
Наступна новина «Соромно розповідати у теплому класі, що треба захищати країну». Історія учителя, який став воїном
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні