Хто матиме право першочергового вступу: пояснює МОН

Хто матиме право першочергового вступу: пояснює МОН

Із 2019 року правом першочергового зарахування зможуть скористатися вступники до медичних та педагогічних ВНЗ, які укладуть угоду про відпрацювання у селах або селищах міського типу не менше 3 років. 

Як інформує ТСН, документ набере чинності 1 січня 2019 року й діятиме починаючи зі вступної кампанії-2019. 

«Правом першочергового зарахування зможуть скористатися вступники до медичних та педагогічних вишів на спеціальності галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка» і 22 «Охорона здоров'я». Їм треба буде відпрацювати в сільській місцевості не менш як 3 роки - на цей період фахівцям безкоштовно надаватимуть житло з оплатою опалення і освітлення», - йдеться у повідомленні. 

Після закінчення навчання випускник повинен буде протягом місяця прибути до місця відпрацювання, укласти трудовий договір та почати роботу. Якщо ж випускник відмовиться виконувати умови угоди, йому потрібно буде відшкодувати кошти, витрачені вишем на його підготовку. 

«Прогнозовану потребу в фахівцях з вищою медичною чи педагогічною освітою в певній місцевості визначатимуть виконавчі органи сільських, селищних, міських рад. Щороку до 1 лютого вони подаватимуть відповідний список до ОДА, де до 1 березня оголошуватимуть конкурс на укладення угод на відпрацювання. Під час його проведення перевага надаватиметься жителям тих населених пунктів, де розташований роботодавець (або найближчих до них)», - пояснили у МОН. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кір і досі «бушує»: знову занедужали 24 особи
Наступна новина На Завокзальному у Луцьку можливі проблеми з водопостачанням
Останні новини
Схожі новини