Історія прикордонника, який пережив пекло російського полону

Історія прикордонника, який пережив пекло російського полону

631 день пекла російського полону довелося пережити прикордоннику Віталію Супруну. За плечима військовослужбовця Мукачівського загону 13 років служби у прикордонному відомстві.

Віталій потрапив у полон під час героїчної оборони Маріуполя, пишуть на сайті Держприкордонслужби України.

Найжорстокіші тортури, катування, психологічний тиск та нелюдські умови утримання не зламали українського захисника. Його оптимізм та непохитна віра у перемогу світла над темрявою заряджають позитивом та надією у краще.

Ці риси характеру прикордонника допомагали виживати у полоні не лише йому, а й його побратимам. Попри звірства російських злочинців, хлопці знаходили у собі сили жартувати, розповідати кумедні історії про своє дитинство, сім’ю та друзів.

Росіянці змушували нас нерухомо стояти з 6 ранку до 10 вечора. Щоб якось себе розважити та не впасти у відчай ми вирішили розповідати один одному хороші історії зі свого життя. За час полону деякі історії повторювалися багато разів, – сміється Віталій.

Мета, яку ставив перед собою прикордонник у полоні – вижити. Вижити щоб продовжувати боротьбу із загарбниками та зустрітися із рідними. Удома на бійця чекала мама, брат та сестра.

Віталій повернувся з полону, він продовжує стояти на варті державного кордону.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне і бездоганне служіння Українському народові Президент України Володимир Зеленський відзначив прикордонника медаллю «Захиснику Вітчизни».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька громада втратила ще двох захисників
Наступна новина Батьки, дружини та діти отримали посмертні нагороди волинян-Героїв
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні