Хакери зламали сайт Головного управління юстиції в Одеській області

Хакери зламали сайт Головного управління юстиції в Одеській області

Невідомі кіберзлочинці зламали сайт Головного територіального управління юстиції в Одеській області, через що сотні гігабайтів документів Міністерства юстиції опинилися у відкритому доступі.

Про це йдеться у заяві управління, передає УНІАН.

 Зокрема, повідомляється про тимчасове відключення сайту в зв'язку "з встановленням обставин, які могли спричинити технічні збої в його роботі".

"На даний час за підтримки співробітників Управління СБ України і Причорноморського управління кіберполіції ведеться робота з встановлення причин даного інциденту", - йдеться у заяві.

Водночас, за даними кіберактівістів, у вільному доступі опинилися сотні гігабайтів документів Мін'юсту.

Зокрема, про це повідомив кіберактівіст під ніком Sean Brian Townsend, який є членом "Українського кіберальянсу", що протидіє російській агресії в Україні.

Він зазначив, що невідомі зловмисники зламали сервер Головного територіального управління юстиції в Одеській області. За його даними атака на сервер здійснена через уразливість під назвою FileInclusion.

"Сотні гігабайтів документів Мін'юсту у відкритому доступі. Хто залив шелл, невідомо. Шелл доступний без пароля. URL зі зрозумілих причин затертий. Паролі адмінів вкрадені хакерами. Всі диски від C до F були доступні на читання і запис", - стверджує активіст.

Він також вважає, що закривати уразливість пізно, позаяк усе, що могло трапитися, - вже трапилося.

"Сервер, а можливо, і всю мережу управління юстиції в Одеській області, повністю скомпрометовано невідомими хакерами. Можливо, двічі.  Можливо російськими. Його потрібно негайно вимкнути і провести розслідування. Сайт лагодити марно, я впевнений, що це не єдина уразливість ...", - зазначив активіст.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україну прибула партія найдешевшого у світі автомобіля. Фото
Наступна новина NASA показало карту температурних аномалій у світі
Останні новини
Схожі новини