Коран та стереотипи про Іслам: у Луцьку презентували нове видання священного тексту. ВІДЕО

Коран та стереотипи про Іслам: у Луцьку презентували нове видання священного тексту. ВІДЕО

Коран не закликає до насильства. Цілий ряд стереотипів про іслам розвіяв духовний лідер мусульман України шейх Саід Ісмаґілов, який приїхав у Луцьк, аби презентувати нове видання священного тексту. Це перевидання − першого перекладу на українську, який здійснювали безпосередньо з арабської. До того перекладали з німецької та інших мов. А це погано впливало на смисли − втрачалось багато деталей.

Шейх Саїд Ісмагілов охоче трактував сури корану, давав відповіді на різні питання. Закликав не боятись ставити відверто провокаційні питання. Пояснив − іслам − це не агресивна релігія. І до терактів, вбивств "невірних" та насильства − не закликає. Також спростував тезу, що у Корані закликають погано ставитись до жінок. За його словами, такі обмеження встановлює влада окремих країн. Загалом у Луцьку проживає близько трьохсот мусульман. І лише цього року вони створили власну громадську організацію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина День Анни: прикмети та історія свята
Наступна новина Вчені виявили на краю Всесвіту справжнього монстра
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні