Ковельчан закликають долучитися до всесвітньої екологічної акції

Ковельчан закликають долучитися до всесвітньої екологічної акції

Прибрати від сміття береги річки Турії і тим самим долучитися до всесвітньої екологічної акції закликають мешканців Ковеля.

Про це «ВолиньUA» повідомили у відділі з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Ковельської міськради.

Читайте також: На Волині відбувся турнір пам'яті Героїв АТО

Традиційно у вересні відбудеться масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach day). Вона проходить щороку у різних куточках світу за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій.

Зокрема, в цей день прибираються береги річок, морів та океанів.

Захід започатковано в 1986 році і з часом  він набуває все більше популярності.

Наразі проблема засмічення побутовими відходами водойм набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Є нагальна необхідність зупинити перенесення сміття водними шляхами. З цією метою більшість країн світу підтримують захід.

Читайте також: Волинян просять допомогти зібрати гроші на операцію учаснику АТО

«Виконавчий комітет міської ради та міжрайонне управління водного господарства закликають ковельчан долучитись до цієї екологічної акції. Починаємо завтра, 12 вересня, о 10.00 год. Збір – на вул. Фабричній ( в районі РЖКП -1) . Кожен охочий може прийти і допомогти прибирати  береги  Турії. Не будьмо байдужими»! – закликають у міськраді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьку «Ласку» перевірять
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 12 вересня
Останні новини
Схожі новини