Краса літа: місто на Волині потопає в різнобарв'ї квітів. ФОТО

Краса літа: місто на Волині  потопає в різнобарв'ї квітів. ФОТО

Літо у розпалі. І хоч в Нововолинську зараз похмура, дощова погода, місцевих мешканців тішить різнобарвна палітра неймовірно красивих квітів, висаджених на алеях, клумбах, оригінальних декоративних конструкціях і креативних композиціях.

Про це пише Нововолинськ.com.ua 

«Цьогоріч на озеленення міста й оформлення квітників було витрачено понад 95 тисяч гривень. Ще більше 90-тисяч виділено з міського бюджету на встановлення і облаштування декоративних конструкцій.

Загалом від початку року було висаджено десятки тисяч саджанців різноманітних квітів», – розповів директор виробничого управління комунального господарства ЖКО Артем Жигалюк.

За його словами, цього року акцент робили на дворічних і багаторічних квітах. Зокрема, закупляли саджанці бегонії, сульфінії, фуксії та аспарагуса. Крім того, самостійно в себе на господарстві вирощували саджанці чорнобривців, хлорофітума та алісума.

«Поступово, починаючи з цього року, ми переходимо на висадження на клумбах міста кущів троянд. Адже вони не лише дуже красиві, а й багаторічні квіти. А ще в серпні до Дня міста, ми закупимо кілька сотень саджанців хризантеми. Це, до речі, ми будемо вперше практикувати. Адже раніше цих квітів ми не садили.

Але ми хочемо, щоб наші клумби не пустували і радували нововолинців аж до морозів. І хризантеми для цього підходять якнайкраще. А ще м, під час впорядкування клумб акцентуємо увагу на різнобарв’ї квітів. Адже хочемо, щоб в кінцевому результаті утворилась багатокольорова гама, яка б тішила очі наших мешканців не один місяць», – зазначив Артем Жигалюк.

Вже через кілька днів нововолинські озеленювачі приступлять до поновлення квіток на місцевих квітниках і алеях. Уже існуючі квіткові композиції вони доповнять саджанцями більш осінніх квітів.

Аби Нововолинськ був красивим і затишним, аби місцевих мешканців тішили яскраві квіткові композиції працівники комунального господарства щоденно докладають значних зусиль, облаштовуючи декілька десятків клумб і доглядаючи за квітковими насадженнями. А озеленювачів в Нововолинську, до речі, працює лише 5.

І прикро, що нововолинці не цінують ні їхньої праці, ні створеної їхніми руками квіткової краси. Адже, за словами Артема Жигалюка, у Нововолинську – постійні крадіжки квіток з місцевих клумб.

«Квіти з наших клумб десятками крадуть. Особливо викопують кущі троянд. Після кожних вихідних виявляємо нестачу 20-30 саджанців. А якщо не вкрадуть, то затопчуть. За сезон ми по 2-3 рази досаджуємо квіти, бо ж хочемо, щоб наше місто було дійсно гарним. Жаль, що люди цього не розуміють», – обурюється директор виробничого управління комунального господарства ЖКО Артем Жигалюк.

І запевняє: аби вберегти квіти на клумбах, вони вже всі методи перепробували, навіть заручились підтримкою поліції, але безрезультатно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни поїдуть до Києва молитися за Єдину помісну церкву
Наступна новина Курс валют на 26 липня: долар продовжує рости
Останні новини
Схожі новини