Лучанин створив гармату, з якої стріляв у німецькому фільмі. ФОТО. ВІДЕО

Лучанин створив гармату, з якої стріляв у німецькому фільмі. ФОТО. ВІДЕО

Отаман Козацького стрілецького братства Володимир Перчук (на фото) виготовив гармату для зйомок німецького документального серіалу про історію зброї. 

Зйомки відбулись ще рік тому, а нещодавно серію за участю волинян показали в ефірі телеканалу ZDF, – пише Волинь24

Назва епізоду «Війна в морі - від булави до ракети - Історія насильства». 

«Звернувся до мене режисер компанії ZDF з пропозицією виготовити макет гармати, з якої можна було б провести стрільби по макету корабля. Він проаналізував в Інтернеті аналогічні вироби на теренах України і визначив, що мої найбільш технічно досконалі», - пригадує Володимир Перчук.

Тоді луцький отаман розробив креслення та виготовив ствол гармати, ядра. На все пішло близько двох місяців. 

Робив гармату волинянин за пропорціями «Єдинорога» графа Шувалова ( видатного російського інженера-артилериста ) 18 століття, однак у своїй, для надійності, передбачив товстіші стінки. Форма і калібр відповідають історичному аналогу 8-ми фунтової корабельної гармати.

Гармата має 1,5 метра у довжину і важить близько тонни. 

Готовий виріб доставили на військовий полігон. Там у макет корабля стріляли з відстані у 100 метрів.

«З першого ж пострілу влучили в «десятку», знімали майже добу, але в фільмі показали хвилини три-чотири», - розповідає Володимир Перчук. 

Зауважимо, Володимир Перчук займається реконструкцією зброї та козацького реманенту з 2000-го року. На його рахунку – вже не одна гармата, а також луки, арбалети, козацький віз, намет, казани на 100 та 250 літрів. Окрім того, багато років Братство працює з учнями у школах Волині, а у травні цього року відкрило культурно-просвітницький центр у Луцькому національному технічному університеті.

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У дитячій лікарні в Луцьку виходжують навіть 500-грамових діток
Наступна новина Україна запровадила трирічні санкції проти кількадесят російських ЗМІ
Останні новини
Схожі новини