Луцьк: чи підвищать вартість проїзду у маршрутках

Луцьк: чи підвищать вартість проїзду у маршрутках

На сьогоднішній день запущена регуляторна процедура щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках, рішення якої буде винесено на засідання виконавчого комітету. Утім, коли місто закупить достатню кількість тролейбусів, то перевізники просто не зможуть диктувати міській раді свої умови.

Про це в прямому ефірі програми «На часі» на телеканалі «Аверс» розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

На думку Ігоря Поліщука, якщо підвищити ціни на проїзд, то маршрутки не стануть якіснішими та новішими:

«Якщо за стільки років власники маршруток та перевізники не спромоглися їх покращити, то, я думаю, що за рік-два кардинальних змін у цьому плані не відбудеться, адже це пов’язано з типом ведення бізнесу, зі специфікою господарської діяльності.

Власники не вкладають коштів в реновацію маршруток, адже ви бачите, в якому стані вони сьогодні їздять Луцьком. Багато з маршруток є в доволі поганому технічному стані та естетичному стані, тож вони залишають бажати кращого».

Щодо того, чи очікувати лучанам підвищення вартості проїзду, Ігор Поліщук зауважив, що зараз запущена регуляторна процедура, рішення якої буде винесено на засідання виконавчого комітету, де питання буде широко обговорено. Якщо перевізники доведуть, що є достатньо економічних підстав для такого підвищення, то члени виконкому будуть визначатися.

«Допоки ми не забезпечимо місто тролейбусами, до тих пір перевізники намагатимуться ставити умови міській раді, тому вже в цьому році буде придбано 10 тролейбусів з Європи, які матимуть кондиціонери та будуть доступними для людей з інвалідністю, також вони матимуть естетичний вигляд.

Хочу сказати, що у 2010 році було орієнтовно 70 тролейбусів на лінії, сьогодні – 40 тролейбусів, тобто за 7 років кількість тролейбусів скоротилася на 30, тож перевізники користуються цією ситуацією», - зазначив Поліщук та додав, що завданням міськради є оновлення парку тролейбусів та розвивати екологічний транспорт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На трасі Луцьк-Львів знайшли чоловіка
Наступна новина Лучани обурені бездіяльністю ЖКГ
Останні новини
Схожі новини