Луцьк у роки Першої світової війни. ФОТО

Луцьк у роки Першої світової війни. ФОТО
Джерело фото: Volun

У мережі опублікували підбірку світлин, на яких зафіксований Луцьк в роки Першої світової війни. 

До наших часів, окрім ретросвітлин, дійшли також спогади про тогочасний Луцьк від солдатів, повідомляє ВолиньUA.

«Луцьк — місто досить велике, і будівлі в ньому, за винятком дуже небагатьох, і то на околицях, залишилися всі цілі; жителів порівняно небагато, але все ж є, і більшість євреї. Час від часу з’являються австрійські аероплани — обстрілювати місто», - розповів у своєму щоденнику солдат Ананьєв.

«Здалеку бачив стародавні квадратні вежі, церкви і костели, а поблизу тільки жидівські крамнички, де купував що треба і що не треба. Місто подібне до середньогубернских, тільки, звичайно, з жидівським відбитком. Їздив, по суті, сам не знаю навіщо — провітритися і побачити «місто», якого не бачив уже 3 місяці… Катався на автомобілі по Луцьку. Стара частина міста прямо wildromantisch. Архаїчна, наївна, але по-своєму брудна фортеця з усіченими пірамідами веж, костел, старі будинки і якась особлива святкова тиша. Внизу Стир з болотами і туманом. Давно не бачив такого стрункого неспотвореного ансамблю — немов в Сієні. Небо знову ясне і діамантове», - поділився спогадами відомий фізик Сергій Вавілов.

Тетяна Яцечко-Блаженко


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Щоб врятувати маленького хлопчика, на Волині влаштовуватимуть побачення
Наступна новина «Не міг цього не зробити», - лучанин, який врятував дідуся-самогубця. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини