Луцька вулиця Чернишевського може стати Берестейською

Луцька вулиця Чернишевського може стати Берестейською
Вулиця Чернишевського у Луцьку

Луцьку вулицю Чернишевського пропонують перейменувати на Берестейську – на честь білоруського міста Брест.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста 21 травня, – повідомляє ІА «Волинські новини».

Члени комісії розглянули звернення управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міськради щодо перейменування однієї з вулиць міста на вулицю Брестську. Так, у 2019 році Брест святкуватиме тисячоліття від заснування міста. Це місто є партнером Луцька.

Як пояснюють чиновники, делегації з Бреста відвідують заходи у Луцьку, відбуваються спільні спортивні турніри у двох містах, триває співпраця в галузі освіти гімназії №4 з Брестом, білоруські школярі відвідали святкування Дня Європи у Луцьку.

Для перейменування члени комісії пропонували обрати одну з вулиць Луцька, що названі на честь російських діячів. Голова комісії Микола Федік запропонував перейменувати вулицю Чернишевського на Берестейську (за історичною назвою Бреста).

Це питання ще розглянуть на сесії Луцької міської ради. 

Зауважимо, Микола Чернишевський – російський публіцист і письменник, відстоював право українців творити власну культуру рідною мовою. Позитивно оцінював творчість Тараса Шевченка та інших українських письменників.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Суд заборонив продавати книгарню «Освіта»
Наступна новина «Гарячі» знижки на популярну бруківку Le Bruk: мінус 30 гривень на кожному квадраті
Останні новини
Схожі новини