Маніяка з Копенгагена засуджено на довічне за резонансне вбивство шведської журналістки

Маніяка з Копенгагена засуджено на довічне за резонансне вбивство шведської журналістки

Суд Данії у середу засудив винахідника Петера Мадсена до довічного ув'язнення за вбивство шведської журналістки Кім Валль в серпні 2017 року, повідомляє Reuters.

Валль зійшла на борт сконструйованої Мадсеном підводного човна 10 серпня 2017 року, плануючи здійснити подорож, під час якої записати інтерв’ю з Мадсеном. Відтоді 30-річну журналістку живою не бачили. Поліція затримала Мадсена наступного дня, а пізніше до берега прибило хвилями розчленоване тіло Валль зі слідами ножових поранень.

«Провівши повну оцінку, суд постановив, що обвинувачений вбив Кім Валль», – сказано в рішенні суду.

Суд дійшов висновку, що Мадсен «розчленував тіло, щоб приховати докази скоєного ним злочину».

Убивця зізнався, що розчленував тіло журналістки і викинув його за борт, але заперечує, що убив Валль. За його словами, вона загинула, надихавшись вихлопними газами, які скупчилися на підводному човні через технічну несправність, в той час як сам винахідник перебував на палубі, готуючись до занурення.  Експерти-криміналісти не змогли підтвердити свідчення Мадсена.

Раніше він казав, що Кім загинула в результаті нещасного випадку від удару важкою кришкою люка по голові, і він «поховав її в морі».

Справа отримала новий поворот, коли 3 жовтня на жорсткому диску комп'ютера Мадсена було знайдено відеозаписи вбивств жінок, яким на камеру відрізали голови.

Адвокат винахідника сказав, що Мадсен оскаржуватиме вирок.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанам нагадали про заборону розпивання алкоголю в громадських місцях. ВІДЕО
Наступна новина Держборг України в березні збільшився у доларовому вираженні на 0,79% - до $77,37 млрд
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні