Ми ділимо з близькими друзями усе. Навіть мозкові хвилі – дослідження

Ми ділимо з близькими друзями усе. Навіть мозкові хвилі – дослідження

Вчені давно знають, що люди обирають друзів, які схожі на них за віком, расою, релігією, соціоекономічним статусом, рівнем освіти, політичними симпатіями, красою і навіть силою рукостикання.

Нове дослідження припускає, що корені дружби тягнуться ще глибше, ніж науковці уявляли, пише New York Times.

Вчені дослідили, що мізки близьких друзів реагували дивовижно подібними способами, коли вони дивилися серію коротких відео: ті ж падіння і підйоми уваги та розсіяності, ті ж сигнали нудьги тощо.

У людей, які не було близькими товаришами, такого не було.

Так вчені довели, що можуть передбачити, наскільки сильно двоє людей між собою зв’язані за допомогою сканування їхнього мозку.

"Мене вразила виняткова величина подібності серед друзів. Результати були переконливішими, ніж я могла подумати", – каже Керолін Паркінсон, вчена з Каліфорнійського університету.

"Думаю, це неймовірно геніальна робота. Вона припускає, що друзі нагадують один одного не лише поверхнево, але й у багатьох структурах їхнього мозку", – вважає біосоціолог з Єльського університету Ніколас Хрістакіс.

Дослідження показує, що дружба – це щось більше, ніж просто спільні інтереси. Це щось, що ми називаємо хімією.

Доктор Паркінсон розповідає що дослідження – це перший крок, і тепер вона з колегами працюватиме над тим, щоб зрозуміти, що ця подібність в реакції нейронів означає.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митися щодня не обов’язково. Це збільшує ризик інфекції – вчені
Наступна новина Парламент підтримав звернення Президента про автокефалію УПЦ
Останні новини
Схожі новини