Мінветеранів працює над можливістю автоматичного надання статусів

Мінветеранів працює над можливістю автоматичного надання статусів

Мінветеранів працює над можливістю автоматичного надання статусів. Йдеться про надання статусу “учасника бойових дій”, “особи з інвалідністю внаслідок війни”, “члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни та члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України”. 

Про це повідомив в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун в етері національного телемарафону “Єдині новини”. 

Очільник Міністерства зазначив, що за ініціативи Мінветеранів Уряд вже спростив процедури надання деяких із цих статусів шляхом внесення змін до відповідних нормативно-правових актів. 

“Це нормативно закріпило можливість особам подавати заяви через портал Дія та ветеранські “єдині вікна” у ЦНАП на отримання статусів “особа з інвалідністю внаслідок війни” та “член сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці”. Проте маємо рухатися далі і зараз працюємо над проєктом щодо автоматичного надання статусу “учасник бойових дій”, — розповів Олександр Порхун. 

У цьому напрямку ведеться активна співпраця з Міністерством оборони України та іншими силовими відомствами, аби синхронізувати дані Єдиного державного реєстру ветеранів війни, розпорядником якого є Мінветеранів, з іншими реєстрами силового блоку. 

“Після того, як особа подає заяву на отримання відповідного статусу, система генеруватиме необхідну інформацію та документи, які будуть підставою надання статусу “учасник бойових дій”, — пояснив Олександр Порхун. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинському ТЦК та СП розповіли як дізнатися про відкрите провадження і штраф
Наступна новина Воїна з Волині посмертно нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні