Міськрада Ковеля буде вивішувати червоно-чорний прапор

Міськрада Ковеля буде вивішувати червоно-чорний прапор

Сьогодні на сесії міської ради прийняте рішення про використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території м.Ковеля.

Його прийняття базується на великому символічному значенні червоно-чорного знамена під час збройної боротьби українського народу за свободу в середині ХХ століття та в ході антитерористичної операції на Сході України, йдеться у повідомленні прес-служби Ковельської міської ради.

Підніматимуть прапор на адміністративному будинку Ковельської міської ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв, а саме: 1 січня - день народження голови Проводу ОУН — Степана Бандери, 22 січня — День Соборності України, 29 січня - День пам’яті Героїв Крут, 20 лютого - День пам’яті Героїв Небесної Сотні, третя неділя травня - День пам’яті жертв політичних репресій, 30 червня - проголошення Акту відновлення Української держави, день народження генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА, голови Секретаріату УГВР Романа Шухевича, 14 жовтня - День захисника України, день створення УПА. 

Рекомендовано керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань міста вивішувати стяг національно-визвольної боротьби українського народу на будівлях у визначені дні.

На знак вшанування пам’яті Героїв прапор піднімається в траурному оформленні: до вертикальної частини древка або флагштока прикріплюється чорна стрічка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Музиканти гурту «Давня казка» презентували луцьким школярам свою творчість. ФОТО
Наступна новина Фірма брата нового голови Конституційного суду фігурує у справі про розкрадання держкоштів - ЗМІ
Останні новини
Схожі новини