Мобілізація чоловіків 50-60 років: за яких умов звільнять від призову

Мобілізація чоловіків 50-60 років:  за яких умов звільнять від призову

Чоловіки віком від 50 до 60 років відтепер будуть мобілізовані лише в разі отримання окремого мобілізаційного розпорядження Генерального штабу ЗСУ. Раніше такі військовозобов’язані підлягали мобілізації.

Про це нововведення стало відомо із закритого документу лише для службового користування, пише УНІАН.

Як проходитиме мобілізація чоловіків старше 50 років у жовтні

Адвокати Євген Камишев та Руслан Мельнік розповіли, що у жовтні призиватимуть лише тих чоловіків старше 50 років, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності. За словами експертів, на таку особу має бути складене окреме мобілізаційне розпорядження від Генштабу.

Окреме мобілізаційне розпорядження – це означає, що щодо конкретного чоловіка видане таке розпорядження Генштабом зі вказанням всіх даних, яке треба цьому чоловіку особисто предʼявити.

Це означає, що згідно з директивою примусова мобілізація чоловіків віком 50-60 років забороняється.

Слід зауважити, що ця директива, як і будь-яка інша, не має сили закону, а лише рекомендаційний характер. Жодна директива може бути вище за закон. А Генштаб не має повноваження звужувати чи розширювати дію норм законодавства. Тому, аби ці обмеження дійсно були реалізовані на практиці, Верховна Рада має ухвалити відповідні зміни до профільного законодавства, зокрема до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», – йдеться в публікації.

Поки таких змін не прийнято, наразі в рамках законодавства чоловіків від 50 років мобілізують на загальних засадах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завтра на Волині хоронитимуть військового
Наступна новина Президент відвідав поранених воїнів і відзначив їх державними нагородами
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні