МОЗ хоче додати ще 15 тисяч ліжок в лікарнях країни для хворих на COVID-19

МОЗ хоче додати ще 15 тисяч ліжок в лікарнях країни для хворих на COVID-19

За минулий тиждень в Україні діагноз COVID-19 підтвердився у 16 853 осіб, а в лікарні поклали 2 838 хворих із важким перебігом хвороби, МОЗ планує додати ще 15 тисяч ліжок для хворих по країні.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу, пише «Українська Правда».

За минулий тиждень методом ПЛР, який є основним для діагностики COVID-19, було зроблено 157 563 тестування. За позаминулий тиждень було зроблено 124 929 тестувань методом ПЛР – тобто за тиждень стало майже на 33 тисячі тестувань більше.

За минулий тиждень було виявлено 16 853 хворих на COVID-19, було госпіталізовано 2 838 осіб.

«Госпіталізація збільшується. У деяких регіонах заповненість ліжок – близько 65-66%. Ми постійно вводимо нові лікарні, у яких лікують COVID-19.Я думаю, що найближчим часом МОЗом буде дано розпорядження на місця: окрім тих 35 тисяч ліжок, які в нас уже визначені під COVID-19, у зв’язку зі зростанням кількості хворих приготувати в цілому по країні ще близько 15 тисяч ліжок. Щоб усі були забезпечені медичною допомогою, якщо захворіють.

Ми збільшили кількість готових ліжок з 12 тисяч, які були станом  на кінець березня – початок квітня, зараз у нас 35 тисяч ліжок. Але ви бачите, яке зростання – ми наближаємося до 3-х тисяч (підтверджених за добу хворих) – і я думаю, що нам треба гготуватися до будь-якого розвитку подій.

Також думаю, що нам треба закупити додаткове обладнання – кисневі концентратори. Ми щойно обговорили це питання на нарад перед засіданням Кабінету міністрів, бо багато хворих потребують кисневої терапії», – зазначив Степанов.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Працівники «Волиньгазу» вперше взяли участь у «Дмитрук Лучеськ Півмарафоні»
Наступна новина На місцевих виборах у Луцьку буде шість округів. Список
Останні новини
Схожі новини