МЗС України працює над розширенням безвізового режиму

МЗС України працює над розширенням безвізового режиму

Директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев заявив, що українці з біометричними паспортами зможуть подорожувати без віз у 100 країн світу.

Міністерство закордонних справ України працює над запровадження безвізового режиму з країнами так званого шенгенського «білого списку», чиї громадяни мають право безвізового в’їзду до ЄС. Про це в інтерв’ю «Європейській правді» заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає Тиждень.

«Ми розраховуємо на результат ближчим часом. Ми робимо все можливе, щоб досягнути «цифри 100», яку назвав президент – тобто щоб українці з біометричними паспортами змогли подорожувати без віз до 100 країн світу. І цього реально досягнути" зазначив він, відповідаючи на питання про можливість досягнення показника у «100 країн» у 2018 році. За «білим шенгенським списком» ми працюємо практично з усіма країнами, і можу запевнити, результати будуть. Зокрема, ми ведемо переговори з державами Перської затоки – це Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман і Саудівська Аравія», — розповів дипломат.

За його словами, МЗС ставить на меті взаємне скасування візових вимог з Колумбією, Уругваєм та Перу.

«Є проекти угод про безвіз із Багамськими островами, Вануату, Кірибаті, Маршалловими островами, Палау, Самоа, Соломоновими островами, Тринідадом і Тобаго. Із держав, більших за розміром – Мексика, Таїланд», — зазначив Погорельцев.

При цьому дипломат уточнив, що не у всіх випадках йдеться саме про безвіз. Наприклад, з Катаром йдеться про варіант отримання візи по прибуттю, в аеропорту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В США українець провернув аферу на півмільярда доларів
Наступна новина За добу в Луцьку зафіксували півсотні порушень ПДР
Останні новини
Схожі новини