На даху найдовшого у світі будинку хочуть проводити екскурсії

На даху найдовшого у світі будинку хочуть проводити екскурсії

У Луцьку провели засідання конкурсної комісії щодо соціальних проектів туристичного напрямку.

Як сказала начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська, минулого року подібних проектів було менше, пише Волинська правда.

«На конкурс подали 22 ідеї, до наступного етапу пройшли 17 проектів. Але сьогодні учасників менше, бо деякі учасники не змогли прийти», – сказала Катерина Теліпська.

Студенти ЛНТУ підготували проект «15 стільців монархів». Як сказала представниця проекту Анастасія Яблончук, 75% лучан не знають про легендарний з’їзд монархів у Луцьку. Реалізація проекту передбачає створення туристичної локації фотозони з 15 стільцями, так як на з’їзді монархів були присутні монархи із 15 країн. Стільці будуть виставляти на час конкретних заходів. На реалізацію проекту потрібно 30 тисяч гривень.

Савонік Владислав запропонував створити новий туристичний маршрут місцями, де розміщені мурали – малюнки на стінах будинків. Автори проекту вибрали 6 муралів, що не несуть в собі філософський зміст і знаходяться близько один до одного.

Карина Дикса запропонувала створення мобільної історичної фотозони «Середньовічна костюмерна». Вона являтиме собою шатро, де кожен зможе перевтілитись у середньовіного лучанина. Просторами інтернету поширюватимуться фото і більше туристів захочуть приїхати у Луцьк, щоб відчути себе лицарем.

Віталій Новицький, керівник туристичної компанії «Нові мандри» – автор проекту «Екскурсія дахом найдовшого будинку світу».

«Туристи дуже рідко слухають екскурсовода. Нам пощастило, що на 33 кварталі знаходиться найдовший будинок у світі. Туристам завжди хочеться нових відчуттів. Ця екскурсія абсолютно безпечна для всіх категорій громадян. Ми визначили фотозону з дуже гарними видами на місто», – сказав автор проекту.

«В Нью-Йорку, Стокгольмі, Лондоні, Парижі, Москві, Львові, Одесі є екскурсії по дахах звичайних будівель. А в нас є унікальна будівля і Луцька у цьому списку не вистачає», – додав Віталій Новицький.

Автор проекту сказав, що мешканці будинку будуть отримувати «дивіденди» від організаторів проекту у вигяді матеріальної допомоги на облаштування під’їзду та двору.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Туск сподівається, що Польща більш активно буде підтримувати Україну
Наступна новина Москва: Головна мета Заходу - бойкот ЧС у Росії
Останні новини
Схожі новини