На фронті не вистачає бойових медиків

На фронті не вистачає бойових медиків

Понад 70% поранених військових ЗСУ після лікування повертаються у стрій. Однак ситуація на різних ділянках фронту відрізняється.

Про це повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Андрій Казмірчук в інтерв'ю «Укрінформу», пише УП.

Ми можемо говорити, що саме ці 70% військовослужбовців, по суті, є кістяком, основою військового контингенту, – зазначив він.

Також Казмірчук розповів, що на фронті спостерігається постійна потреба в медиках – попри те, що їх активно готують. 

Бойовий медик перебуває зі своїми побратимами на полі бою, тому це дуже вразлива категорія військовослужбовців, які на сьогодні не підпорядковані Медичній службі Командування Медичних сил. Вони підпорядковані підрозділам родів і видів Збройних сил. Тобто комплектацією посад бойових медиків займається підрозділ, а безпосередньою спеціальною підготовкою – ми, – зауважив командувач Медсил.

Понад 75% бойових медиків наразі випускає Школа тактичної медицини, яка навчає згідно з міжнародними стандартами.

Близько 10% бойових медиків мають медичну освіту, але на полі бою працюють зовсім інші правила. Там ідеться про порятунок життя, а не про лікування. Тому ми говоримо про те, що коли військовослужбовець навчений, то він врятований, – говорить Андрій Казмірчук.

За його словами, найбільше у війську не вистачає хірургів та анестезіологів. Також це стосується середніх медпрацівників хірургічної спеціальності – операційних сестер, фахівців, які відповідають за трансфузіологію тощо.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі відкриють Центр рекрутингу української армії. Шукають працівників
Наступна новина На Волині тренувалися ліквідовувати наслідки ракетних ударів по хімічних та енергооб’єктах
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні