На Волинь завітали делегації із Харківщини та Вінниччини, щоб побачити розвиток ОТГ

На Волинь завітали делегації із Харківщини та Вінниччини, щоб побачити розвиток ОТГ

На Волині стартувала навчальна поїздка під назвою  «Розвиток сільських територій на Волині» для представників об’єднаних територіальних громад Харківської та Вінницької областей до Волинської області. 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Передусім гості побували у Волинському ЦРМС, де розповіли власні очікування та дізналися інформацію про область із вуст радника із питань місцевих фінансів Волинського ЦРМС Анатолія Матвіюка

Зауважимо, що на Волинь прибуло три десятки гостей із інших областей. Зокрема, голови об’єднаних територіальних громад, їх заступники, проектні менеджери, представники бюджетних установ тощо. 

Радник із місцевих фінансів Харківського ЦРМС Марина Гончаренко розповіла, що сподівається, що учасники поїздки чимало запозичать зайдяки їй. Найдужче гостей цікавило питання кооперацію у сільськогосподарській сфері, про що вони і заяви у власних очікуваннях. Також їх зацікавило питання розвитку ОТГ після об’єднання.

Власне, гості навіть виявили бажання «помацати» і «позаглядати», аби дізнатися хоч трішки секретів волинських об’єднаних територіальних громад. Під час навчальної поїздки на Волинь представники Вінницької та Харківської областей сподіваються більше дізнатися про співпрацю із молоддю та функціонування дорадчої служби. 

Радник з регіонального розвитку Волинського ЦРМС Петро Гоцалюк наголосив, що сільський розвиток є важливою частиною стратегії розвитку громади.

Сьогодні гості побуваються у Павлівській ОТГ, де матимуть змогу ознайомитися із роботою 

сироварні «Старий Порицьк» (ТМ «Сирна Карта») та підприємства «Павлівський пивзавод». А вже завтра їх чекає переїзд до Смолигівської ОТГ, де вони зможуть побачити вирощування полуниці та капусти, оглянути виробничої («Нестле») та соціальної

(ДНЗ, школа) інфраструктури громади. Потім вони побувають у Княгининівській ОТГ, де здійснять огляд фермерського господарства на території громади. Також відбудеться презентація досягнень та планів Княгининівської ОТГ у галузі сільського розвитку, а ось досвід створення сільськогосподарського кооперативу поділяться Голобській ОТГ. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через «Ягодин» хотіли вивезти понад 23 тонни контрабандного дуба
Наступна новина 2-кімнатна квартира від «ВМБ нерухомість» вже чекає свого власника
Останні новини
Схожі новини