На Волині працюватимуть над посиленням інтеграції переселенців у життя місцевих громад

На Волині працюватимуть над посиленням інтеграції переселенців у життя місцевих громад

З моменту повномасштабного вторгнення росії, у Волинській області розселилося понад 68 тисяч вимушено переміщених українців. Значна частина з них перебуває у стані невизначеності і без чіткого розуміння, як жити далі. Посприяти переселенцям в адаптації до нового місця – одне із завдань спільної ініціативи Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») та Волинського Інституту Права, що стартував з 1 червня. Передбачені заходи також  допоможуть місцевій владі краще зрозуміти потреби ВПО і налагодити комунікацію між переселенцями та іншими мешканцями громад.

В межах проєкту заплановані дослідження думок і потреб людей, які покинули рідні домівки через війну; публічні обговорення викликів і загроз, що виникають у житті ВПО; тренінги для психологів, працівників культури та громадських активістів; навчання з поводження у надзвичайних ситуаціях; різноманітні тематичні об’єднавчі  заходи; популяризація позитивних історій про інтеграцію переселенців у життя громад. Відбудеться все це протягом червня – жовтня у Володимирській, Боратинській, Горохівській, Рожищенській, Ківерцівській, Любешівській, Зимнівській, Шацькій, Локачинській, Вишнівській територіальних громадах.

«За різними оцінками від 20 до 50 відсотків вимушено переселених українців залишаться постійно мешкати у тих громадах, де нині проживають. Тому, неймовірно важливо подбати, щоб вони стали не просто жителями сіл,селищ, містечок та міст, а й відчули відповідальність за їх розвиток і стали невід’ємною частинкою місцевої спільноти», - зазначає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Вона додає, що всі заплановані активності не вирішать це питання миттєво, але точно зроблять вагомий крок на шляху інтеграції переселенцв у життя громад, де нині мешкають, та сприятимуть розвитку місцевого самоврядування на Волині.

Довідково

Реалізація проєкту Волинського Інституту Права «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області» стала можлива завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський перинатальний центр зустрів 1000 вагітну в цьому році
Наступна новина У Луцьку розшукали зниклу 20-річну дівчину
Останні новини
Схожі новини