На Волині старости дізналися більше про свою роль в ОТГ

На Волині старости дізналися більше про свою роль в ОТГ

Протягом двох днів, 12 та 13 червня у Ковелі та Луцьку відбувс семінар на тему «Староста в ОТГ: роль і місце». 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Захід був організований Волинським ЦРМС разом із Волинським обласним центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. 

Юрист Волинського ЦРМС Андрій Погорілий розповів про правові аспекти діяльності старости. Зокрема, у своєму виступі він торкнувся теми спільного та відмінного між роботою старости та голови сільської ради. Під час семінару шукали місце старости в системі органів місцевого самоврядування, питання взаємовідносин між різними гілками влади в ОТГ, а старости змогли поділилися досвідом роботи.

Радник з питань місцевих фінансів Антолій Матвіюк наголосив на наповненні бюджету та ролі старости у цьому процесі. Також він торкнувся теми бюджету участі у якості інструменту для старости. 

Про управлінські інструменти діяльності старости більше розповів в.о. старости Хорохоринського старостинського округу Смолигівської сільської ОТГ Андрій Мельничук. Він зауважив присутні про історію успіху і своєрідний бренд - вирощування хорохоринської полуниці. 

Під час семінару обговорили і питання соціального захисту. Начальник відділу соціальних допомог та житлових субсидій департаменту соціального захисту населення ОДА Маркусик Олена та начальник відділу персоніфікованого обліку пільг та нагляду за призначенням і виплатою пенсій департаменту соціального захисту населення ОДА розповіли про соціально-гуманітарна політика та державне регулювання рівня життя населення, а також про особливості соціального захисту населення в сучасних умовах.

Під час другого дня роботи семінару старости із різних куточків Волині дізналися про те,  як зробити свою ОТГ знаменитою із уст керівниці мережі гіперлокальних сайтів «Район in.ua» Наталки Пахайчук

Також під час семінару йшлося і про вчинення нотаріальних дій посадовими особами місцевого самоврядування, про що розповів приватний нотаріус Мирослава Гордійчук

Зауважимо, що Волинський ЦРМС вже не вперше організовує подібні семінари для старост. Зокрема, перший був присвячений обов’язками старорости.

Раніше волинські старости узяли участь у Конгресу старост об’єднаних територіальних громад, який відбувся у місті Дніпро. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Опублікували програму фестивалю повітряних куль у Луцьку
Наступна новина У Луцьку 82-річний чоловік випав з вікна багатоповерхівки
Останні новини
Схожі новини