На Волині відбиратимуть «Нові обличчя кордону». ВІДЕО

На Волині відбиратимуть «Нові обличчя кордону». ВІДЕО

Стартувала програма «Нове обличчя кордону»: Держприкордонслужба дає шанс проявити себе кожному, хто хоче позитивних змін у її функціонуванні.

Об’єднати креативників вирішили навколо нового відділу «Римачі», в підпорядкування якого восени спеціально перейдуть залізничний і автомобільний пункти пропуску «Ягодин», повідомляє Сфера-ТВ.

Свого часу Дмитро Ігонін прослужив прикордонником 7 років, але згодом звільнився. Та коли почалася війна на Донбасі, повернувся і незадовго потрапив в АТО.

За рік перебування там зрозумів, що стоїть не лише за мир, а й загалом за зміни в державі. Тому й вирішив спробувати себе в ролі нового обличчя кордону. На сайті Держприкордонслужби заповнив анкету і на мобільний телефон прийшло підтвердження.

Такого ж позитивного рішення чекає і Галина Пукліч. Вона теж претендує стати «Новим обличчям кордону», хоча колись і гадки не мала, що буде служити. За 5 років переконалася: нові позитиви і справді потрібні, і знає, що і як можна змінити.

Кожен претендент на нову роботу має скласти психологічні тести і на загальний розвиток, продемонструвати фізичну підготовку і знання іноземної мови – англійської, німецької чи французької на вибір.

Оцінюватимуть знання за принципом ЗНО, а потім відбудеться співбесіда. Ті, хто пройде відбір, приступлять до роботи в пунктах пропуску на початку наступного року.

Наскільки має збільшитися штат прикордонників, не розголошують. А одна з причин його поповнення в тому, що багато сил кинуто на оборону східних рубежів.

Тестування вже розпочали з 14 червня. Усі, хто складе тести, півроку навчатимуться в Оршанецькому навчальному центрі в Черкаській області й лише після отримання сертифікатів зможуть приступити до служби. 
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Інтернеті продають єврейську печатку, знайдену біля Луцька. ФОТО
Наступна новина У «Волинь» можуть повернутися її екс-гравці
Останні новини
Схожі новини