На Волині відкрили пам'ятну дошку полеглому під Волновахою воїну. ФОТО

На Волині відкрили пам'ятну дошку полеглому під Волновахою воїну. ФОТО

У Ковелі на фасаді ЗОШ №2 відкрили меморіальну дошку загиблому під Волновахою воїну Олександрові Артемуку.

Урочистості відбулися 22 травня 2018 року, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Увесь колектив навчального закладу вишикувався на урочисту лінійку, прийшли бойові побратими та сім’я.

Право відкрити меморіальну дошку було надано бойовим побратимам. Багато гарних, добрих та щирих слів було сказано на адресу Олександра.

Ковельська міська рада прийняла рішення присвоїти новозбудованій вулиці в районі вулиці Зерова ім'я Олександра Артемука.

Довідково:

Олександр Артемук народився 11 вересня 1977 року в м. Ковелі.

Навчався у Ковельській ЗОШ № 2, потім продовжив навчання у Ковельському ПТУ № 5.

Строкову військову службу проходив у Севастополі, закінчив її у званні сержанта. Деякий час працював водієм, пізніше став приватним підприємцем.

Під час Революції гідності неодноразово відвозив матеріальну та грошову допомогу майданівцям, а після оголошення в Україні часткової мобілізації сам прийшов до військкомату.

Разом із підрозділом у травні 2014 року ніс службу на блокпосту № 10 поблизу смт Ольгинка Волноваського району. Уранці між 4-ю та 6-ю годинами 22 травня 2014 року блокпост був атакований проросійськими сепаратистами ДНР, які під'їхали до позицій української армії на інкасаторських машинах та почали несподіваний масований обстріл із вогнепальної зброї, у тому числі з кулеметів, РПГ, мінометів, ПЗРК.

В результаті обстрілу здетонував боєкомплект однієї із бойових машин, що призвело до збільшення людських втрат внаслідок вибуху.

У цьому бою Олександр Артемук загинув разом із 15 своїми бойовими побратимами, серед яких були комбат майор Леонід Полінкевич та командир взводу лейтенант Володимир Овчарук. 14 жовтня в госпіталі від поранень помер 17-й боєць, Михайло Рибак.

На момент загибелі Олександра удома у нього залишилися батьки Іван Йосипович і Надія Романівна, дружина Валентина та троє дітей — десятирічний сини Максим та дев’ятирічний Іван і дочка Даринка, якій на момент загибелі батька виповнилось лише 4 місяці. Батькам загиблого воїна на сьогоднішній день уже більше 70 років.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відзначили День Героїв. ФОТО
Наступна новина Дієтологи назвали корисні властивості петрушки
Останні новини
Схожі новини