На Волині зустріли тіла двох загиблих героїв

На Волині зустріли тіла двох загиблих героїв

Відразу двох загиблих волинських бійців, лучанина Андрія Єлістратова та уродженця села Видерта Камінь-Каширського району Сергія Цепуха, зустріли 11 серпня біля Цуманського перехрестя близько 11.25.

Зустрічати Героїв вирушили волонтери «Автомайдану», центру «Серце патріота», формування «Варта громади», члени Спілки воїнів АТО Волині, а також друзі та близькі загиблих, повідомляють Волинські новини.

Оскільки час прибуття тіл бійців до кінця не був остаточно відомий, волонтери приїхали до Цуманського перехрестя завчасу. Вони обговорили складну ситуацію на сході. Окрім того, нарікали на те, що українська сторона відводить озброєння з гарячих точок, у зв’язку з чим у випадку нападу сепаратистів нашим військовослужбовцям не буде як оборонятися.

Водночас прозвучало переконання, що снайпери убивають українських військових заради статистики, йдеться, зокрема, про звичайний солдатів, добровольців, а не військових із високими званнями, яких відслідковувати легше.

Засновник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький пригадав, що місцем, де 8 серпня в машину з українськими військовими влучила протитанкова ракета, вони не один раз проїжджали на своєму яскраво-жовтому бусі з піднятими прапорами. А згаданий автомобіль - один із трьох, які волонтери передали для розвідки 14-й ОМБ цього року в період з травня до липня. Усі машини вдалося доставити в зону АТО силами громад, зокрема небайдужих, які нерідко власноруч ремонтували транспорті засоби.

До Цуманського посту автомобіль із загиблими прибув від Рівненського кільця. Опісля траурна колона з автівками волонтерів попрямувала до Луцька, в місті машини проїхали вулицями Рівненською та проспектом Волі. У центр, на Театральний майдан, тіла Андрія Єлістратова та Сергія Цепуха привезуть близько 12.20.

Панахида та прощання з загиблим Андрієм Єлістратовим відбудеться у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. Натомість, на прохання родини Сергія Цепуха, кортеж із його тілом вирушить у напрямку Камінь-Каширського. Андрія Єлістратова поховають на міському кладовищі в селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

26-річний військовослужбовець із Луцька, старший розвідник 14-ї ОМБ Андрій Єлістратов загинув на Луганщині, поблизу Попасної, у автомобілі, який із Волині привезли волонтери. 8 серпня в авто з протитанкової ракети влучили сепаратисти, в результаті чого юнак отримав травми не сумісні з життям.

Солдат 28-ї ОМБ Сергій Цепух із Видертої Камінь-Каширського району загинув від кулі снайпера вночі 10 серпня поблизу Мар'їнки. Боєць чергував на спостережному пункті. Куля потрапила йому в обличчя.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я не поїду до Криму ні за які гроші», — Лайма Вайкуле
Наступна новина Населення Волинської області зменшилося
Останні новини
Схожі новини