Нардепи не хочуть впливати на управлінську діяльність НСТУ, бо це буде розцінюватися як тиск на ЗМІ

Нардепи не хочуть впливати на управлінську діяльність НСТУ, бо це буде розцінюватися як тиск на ЗМІ

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар у відповідь на  рішення Волинської обласної ради  «Про підтримку звернення Волинської регіональної дирекції філії Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».
"Законом України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» передбачено перетворення шляхом реорганізації всіх державних телерадіоорганізацій в єдину систему Суспільного телебачення і радіомовлення України — юридичну особу публічного права «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (далі — НСТУ). Майно НСТУ є державною власністю. Кабінет Міністрів України може визначати суб’єкта управління зазначеним майном та здійснювати контроль за використанням і збереженням переданого НСТУ в оперативне управління майна та має право вилучати майно, що не використовується, а також майно, що використовується не за призначенням.
Разом з тим у Законі визначено один з головних принципів НСТУ, а саме: незалежність управління та поточної діяльності від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, політичних партій, підприємств, установ, організацій, фізичних осіб.
Не вмотивоване законодавством України втручання органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, громадських чи релігійних об'єднань, їх посадових осіб чи працівників, а також власників у сферу професійної діяльності телерадіоорганізацій не допускається.
Тому такі дії як втручання Комітету в управлінську та господарську діяльність НСТУ можуть розцінюватися як тиск на засоби масової інформації, цензурування, що заборонено діючим законодавством", - пише пані Сюмар.

Нагадаємо, на це ж звернення облради вже відреагували керівництво ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України»  та Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.
 

 

Додати новий коментар


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Погуляти вулицями Луцька тепер можна в аудіоформаті
Наступна новина Як у Луцьку зводять «космічний» житловий комплекс. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні