Не вклеїли вчасно нове фото - паспорт заберуть. У луцькому ЦНАПі пояснили нові правила

Не вклеїли вчасно нове фото - паспорт заберуть. У луцькому ЦНАПі пояснили нові правила

Якщо власники паперових паспортів після досягнення 25- та 45-річного віку вчасно не вклеять нове фото, паспорт у них заберуть, а натомість видадуть ID-картку.

Рекомендації про те, як правильно обміняти паспорт та замінити у ньому фото оприлюднив Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку.

Зокрема, при досягненні 25 та 45 років громадяни можуть добровільно замінити паперовий паспорт на ID-картку, або ж можуть лишити паспорт і вклеїти в нього нове фото. Але якщо людина не звернеться для вклейки фото впродовж місяця від дня народження, то обмін паспорта на ID-картку здійснюється в обов’язковому порядку.

Для того, щоб отримати паспорт громадянина України у формі картки при досягненні 25 чи 45-річного віку, замість вклеювання фотокартки в паспорт громадянина України, заявник подає такі документи: 

  • паспорт, що підлягає обміну;
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору;
  • ідентифікаційний код;
  • документ про сімейний стан (свідоцтво про шлюб/розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили);
  • довідка про підтвердження місця реєстрації або будинкова книга.

Вартість адміністративного збору у разі оформлення ID-картки протягом 20 робочих днів становить 345 грн. У разі термінового оформлення протягом 10-ти днів вартість становить 471 грн. 

У разі вклейки фотографії у паспорт громадянина України при досягненню 25 чи 45-річного віку, при собі необхідно мати дві фотокартки розміром 3,5х4,5 (фото на документи можна зробити у ЦНАП за 5 хвилин) та паспорт громадянина України. Послуга надається безкоштовно протягом 5-ти робочих днів.

На Порталі електронних сервісів Волині (http://e-services.volyn.ua/) з’явилася можливість попереднього онлайн-запису в електронну чергу для подачі документів на будь-яку адміністративну послугу у ЦНАП міста Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через бобрів на Волині може затопити села
Наступна новина У Луцьку збирають ідеї, як змінити Театральний майдан
Останні новини
Схожі новини