Неплатникам аліментів з 6 лютого заборонятимуть виїжджати закордон

Неплатникам аліментів з 6 лютого заборонятимуть виїжджати закордон

Громадяни України, яки стали боржниками у рамках виплати аліментів з 6 лютого не зможуть виїхати за межі України і керувати транспортом.

Таке обмеження почне діяти відповідно до закону про посилення відповідальності за несплату аліментів, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

«Із завтрашнього дня починає працювати спрощена процедура заборони виїзду за кордон для тих батьків, які є злісними неплатниками аліментів, тобто ті, хто більше шести місяців сукупно не платять аліменти своїй дитині», — сказав міністр на прес-конференції у Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

Петренко нагадав, що 6 лютого вступає в силу закон, який підвищує відповідальність для неплатників аліментів.

Згідно із законом, неплатників аліментів тимчасово будуть позбавляти прав керувати транспортним засобом, використовувати вогнепальну, мисливську та пневматичну зброю.

Заборона діятиме до виконання ними зобов'язань і погашення заборгованості перед дитиною.

У разі, якщо неплатник аліментів не має майна або офіційного доходу, його можуть притягнути до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно-корисних робіт.

Петренко також зазначив, що неплатники аліментів тимчасово втрачають право давати згоду іншому з батьків який живе з дитиною, на її виїзд закордон на навчання або лікування.


Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Китаї чоловік викрав майже кілометр асфальту і продав його
Наступна новина Графік відключення світла в Луцьку на 6 лютого
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні