Неїстівна свинина: Міноборони просить СБУ перевірити постачальниика неякісних консерв для ЗСУ

Неїстівна свинина: Міноборони просить СБУ перевірити постачальниика неякісних консерв для ЗСУ

Після розслідуванння про неякісні консерви для ЗСУ, Міноборони звернулося до СБУ, щоб перевірити, чи не сфальсикував постачальник консервних виробів документи. У Міноборони додали, що попередня перевірка виявила «ознаки можливої підробки».

Про це повідомляє Міноборони.

Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони України звернулося до Служби безпеки України з офіційною заявою про можливу фальсифікацію супроводжуючих документів одним із постачальників продуктів харчування для ЗСУ.Це рішення стало наслідком нещодавнього журналістського розслідування, яке виявило факт постачання неякісних продуктів харчування до ЗСУ. У зв’язку з цим Міністерство оборони ініціювало перевірку діяльності зазначеного постачальника, – йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що попередня перевірка виявила, що документи мають ознаки можливої підробки: «Зокрема, до пакету документів була включена копія протоколу випробувань, який був анульований ще в лютому 2024 року».

Йдеться про партію м'ясних стерилізованих консерв «Свинина тушкована», яку в серпні 2024 року поставили до однієї з військових частин Сумської області. У Міноборони заявили, що розраховують на детальне розслідування ситуації.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шольц розкрив зміст пакету допомоги Україні на 1,4 млрд євро
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні