Панорами, підземні лави, фоновий супровід: на Волині хочуть створити віртуальний музей шахт

Панорами, підземні лави, фоновий супровід: на Волині хочуть створити віртуальний музей шахт
Фото ілюстративне

Нововолинська міська рада подала заявку до Українського культурного фонду на участь у програмі «Культура.Туризм.Регіони».Задум полягає у створенні віртуальної екскурсії наземними та підземними об’єктами однієї із шахт Нововолинська. 

Заступниця міського голови Юлія Лефтер та завідувач сектору з питань залучення інвестицій, реалізації проєктів та грантів відділу економіки виконкому Вероніка Сєргєєва розповіли, що вже розроблено концепцію інноваційного проєкту – створення першого в Україні віртуального музею, присвяченого діяльності шахт та важкій праці шахтарів, – інформують на сайті міськради.

Буде змонтовано п’ятдесят сферичних панорам із копрами, надшахтними будівлями, системою підземних лав. Віртуальна екскурсія матиме текстовий і фоновий супроводи англійською та українською мовами, а також інтерактивні об’єкти. Вхід до веб-екскурсії буде безкоштовним та загальнодоступним.

За попередніми підрахунками, бюджет проєкту складе понад 600 тисяч гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу в Україні виявили майже 5 тисяч випадків коронавірусу
Наступна новина Останній тиждень на фронті відбувається різке загострення, – Аваков
Останні новини
Схожі новини