Перекриті вулиці та долари на асфальті: у Рівному пікетували бурштинокопачі

Перекриті вулиці та долари на асфальті: у Рівному пікетували бурштинокопачі

Понад сотня жителів села Клесів пікетували у Рівному.

Як пише Рівне вечірнє, вони вимагали відсторонити від виконання обов’язків начальника місцевого райвідділу поліції Сергія Смаглюка, а також директора ДП «Клесівське лісове господарство» Михайла Ониськевича.

На півгодини були перекриті вулиці Пушкіна та Хвильового, а поряд з обласним відділом поліції чергувало півсотні правоохоронців. 

За словами клесівця Олексія, бурштин як незаконно видобували, так і далі «миють». Однак роблять це злочинці, а місцевих жителів без так званого «білета» на клондайки не пускають. Його вартість складає 250 американських доларів. А тих, то не платить, б’ють та порушують проти них кримінальні справи.

До мітингарів виходив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Волков:

- До таких акцій ми ставимося з розумінням та намагаємося вислухати людей. Усі звинувачення, які лунали у нашу адресу, ми перевіримо. Буде проведене службове розслідування. Однак скажу, що за два роки було зафіксовано багато випадків злочинної діяльності саме місцевих жителів. Декого вина уже доведена, комусь оголошена підозра. Під час нашої роботи ці громадяни не раз чинили опір.

Насамкінець пікетувальники демонстративно розкидали біля поліції сотні несправжніх доларів і пообіцяли, якщо їх не почують, то вони перекриють трасу міжнародного значення Київ-Чоп.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку три вулиці - без гарячої води
Наступна новина У Луцьку двоє чоловіків поцупили метал з кладовища. ФОТО
Останні новини
Схожі новини